Sint Odulphus was de eerste Nederlandse heilige van eigen bodem. Als patroonheilige van de naar hem vernoemde parochie wordt hij in Best al sinds 1620 jaarlijks vereerd met een processie. Tijdens deze processie wordt een relikwie meegedragen, om precies te zijn een zilveren handje waarin een vingerkootje van Odulphus zelf zit.
Toen het skelet van Odulphus werd opgegraven werd een vingerkootje aan Best ter beschikking gesteld. En dat werd destijds door pastoor Willem Heerbeeck naar Best gehaald. Hij liet vervolgens een zilveren handje maken dat normaal gesproken in het voormalig tabernakel van het Odulphusaltaar is opgeborgen.
De processie werd geleid door de Suisse, de ordebewaker van de kerk. Er liep een aantal genodigden mee waaronder burgemeester Ubachs en wethouders Dijkhoff, Van der Rijt en Van Schuppen. Daarnaast zagen we het kerkbestuur, het Sint Odulphusgilde en de Harmonie en niet te vergeten een aantal kleine bruidjes die met confetti strooiden.
De processie trok naar het Vuurdoornplein waar om 11 uur een drukbezochte open lucht-Eucharistieviering werd gehouden onder leiding van Pastor Brouwers en Aalmoezenier Van Lieverloo. De mis werd opgeluisterd door Harmonie Sint Cecilia en het gemengd Odulphuskoor.
Sint Odulphus wordt vaak afgebeeld met een appel. Hij zou ooit een gouden appel van een engel hebben gekregen om hem zelfvertrouwen te schenken nadat hij te laat was voor een kerkelijk examen en daar teleurgesteld door raakte. Deze appel zien we als symbool op diverse plaatsen in Best terugkomen.