Allereerst mijn complimenten voor dit artikel aan Jan Hein Strop: Cashen met corona, op kosten van de belastingbetaler
Toen ik het las zat ik hoofdschuddend achter mijn laptop. Hoe kun je je als bedrijf, als DEURWAARDER, zo gedragen? Of het nu wel of niet “mag” doet er veel minder toe dan het feit dat je je schaamteloos gebruik maakt van overheidssteun terwijl je het totaal niet nodig blijkt te hebben.
Zelf ken ik diverse ondernemers die precies tussen de wal en het schip vallen en maar moeten afwachten of ze het allemaal kunnen overleven. Het ontbreekt er nog maar aan dat bovengenoemde deurwaarder HEN straks de maat komt nemen omdat ze hun facturen niet kunnen betalen. Dat zou toch echt volkomen waanzinnig zijn??
Truc van de deurwaarder
Ik citeer Jan Hein Strop en verwijs hier naar de rest van zijn uitstekende artikel.
Gerechtsdeurwaarder Henk Bos incasseerde via de NOW-regeling 1,2 miljoen loonsubsidie voor zijn bedrijven Van Arkel en LAVG. Vlak daarna verklaarde Bos het ene bedrijf failliet, loosde de medewerkers en kocht met het andere bedrijf de incassoportefeuille ter waarde van 15,5 miljoen. “Dit is heel slim gedaan en goed voorbereid.”
Slim, tsja. Uit de reacties op het artikel blijkt dat het kennelijk ook allemaal volledig juridisch verdedigbaar is. En ook is duidelijk dat door de snelle beschikbaarstelling van overheidsgeld vanwege corona niet alles evengoed uitgewerkt kon worden. Dat bood kansen voor freelancers en organisaties om geld op te strijken ondanks het feit dat ze het eigenlijk niet nodig hadden.
En dan komt het fatsoen om de hoek kijken. Graai je evengoed in die pot of houd je je rug recht? Wat vinden jullie?
Ik schrijf voor de krant, voor mezelf en als je wilt: ook voor jou! Al jouw gedachten aantrekkelijk en goed verwoord op een manier waar jij blij van wordt. Keer proberen? Neem contact op met me, dan kunnen we het erover hebben. Kijk ernaar uit!