Best Lekker: best heet ook!

inandoutofafrica-menopause nomad-mijn moedboek -tekstschrijver-powerofthepen-interactiveacts-wilma vervoort-Best Lekker

Het bourgondische evenement, Best Lekker, was na twee jaar weer helemaal terug in de Koetshuistuin. Gezellige terrasjes waar je kon aanschuiven om iets lekkers te eten of te drinken. Met zomerse muziek op de achtergrond en, gelukkig, water in de buurt was het er best uit te houden. Want … wat WAS het heet! Zeker op de vrijdag en zaterdag.

Ibiza

De organisatoren hadden tijdens hun promotie beloofd het geheel een “Ibiza”-gevoel mee te geven. Het zonnige, op zaterdag wel extreem warme weer droeg daar in ieder geval zeker aan bij. Bezoekers lagen langs de vijver, plensden bij de fontein of stonden in de buurt van een soort neveldouche om in ieder geval een beetje verkoeling te kunnen vinden. Heel slim: er was ook een kraam waar je zonnehoeden kon kopen.

Er draaiden verschillende dj’s die regelmatig werden begeleid door een trompettist of saxofonist en zo links en rechts zag je mensen, ondanks de temperatuur, toch wel een klein dansje maken. Zelfs een hele voorzichtige polonaise.

Big Green Eggs

Maar het ging uiteindelijk natuurlijk om het eten. Er stonden zo links en rechts flink wat kraampjes en foodtrucks waar van alles en nog wat werd klaargemaakt. Er werd sushi gerold, pizza gebakken, authentieke Indonesische saté geroosterd en … er werd gebarbecued. Ook stond er een rij ‘Big Green Eggs’ waar flinke lappen vlees op werden klaargemaakt: flanksteak. Volgens de uitbater wil je na een flanksteak nooit meer wat anders. Had je nog ruimte voor een nagerecht? Dan kon je de Poffertjes Meiden bezoeken of een lekker ijsje scoren.

Op de eerste dag van het festijn konden mensen meedoen met een speciale Proeverij om kennis te maken met al die verschillende eettentjes. Daarvoor kon je een strippenkaart aanschaffen die goed was voor acht gerechtjes en twee drankjes. Beetje veel? Gelukkig mocht je hem delen.

Fijn dat het weer kan

Heleen en Toon van Schie zijn blij dat Best Lekker na alle coronaperikelen weer georganiseerd kan worden. Over het aanbod qua eten en drinken zijn ze redelijk tevreden. “Het lijkt of er eerst meer variatie was, maar misschien ligt dat wel aan ons hoor. Het is trouwens best duur, als je kijkt naar de porties die je krijgt. Ook de drankjes. Maar we zijn allang blij dat er weer van alles kan! En dat dit evenement nog wel in de Koetshuistuin mag plaatsvinden is ook heel fijn. Het is toch gezelliger als je echt in het centrum zit in plaats van bij het station of zo.”

Ik schrijf voor de krant, voor mezelf en, als je dat wilt, ook voor jou. Al die verhalen die door jouw hoofd dwarrelen … zo opgeschreven dat je jezelf er precies in herkent. Ja! Zo bedoelde je het! Weten hoe dat werkt? Klik hier om contact met me op te nemen. Dan kunnen we het erover hebben. Je kunt dit artikel ook in de krant lezen.

Leave a Comment