De Kippie-keten groeit als kool. Steven en Esther Landman openden op 12 maart een vestiging in Best. Er stonden al flink wat mensen te wachten voordat de deur van het slot ging, want er waren mooie aanbiedingen.
De Landmannetjes zijn er zelfs speciaal voor verhuisd, voor Kippie dus. Het geheim achter het concept? Een goed doordachte formule en voor elk wat wils. ,,We maken veel zelf. En we hebben voor iedereen wat!”
Samen iets beginnen
Steven en Esther hebben beiden veel horeca-ervaring opgedaan in het verleden, maar deden de laatste jaren iets anders. ,,Maar we wilden toch terug naar de horeca en vooral: samen iets gaan beginnen. Al zoekend ontdekten we Kippie, een zogenaamde hard franchiseformule. Dat betekent dat alles vaststaat, van de inrichting tot en met de recepten.” Dan is er dus geen ruimte voor eigen ideeën? ,,Nee, maar wij vinden dat prima. Het is een bewezen succesformule, het ontzorgt ons en de inrichting wordt precies op het pand afgestemd.”
Kippie is een familiebedrijf dat al in 1945 werd opgericht onder de naam Krijgsman Poeliers. Inde loop der jaren groeide het uit tot een landelijke keten. Eind jaren 90 is de naam veranderd naar Kippie. Wat is het geheim erachter?
Niet alleen maar kip
Volgens Steven is het, hoewel hij het zelf een beetje cliché vindt klinken, toch de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Daarnaast: het concept is uniek, vrijwel alleen maar kip, in alle soorten en maten. Maar er zijn ook complete maaltijden te bestellen, zoals nasi of bami. Met kip, dat dan weer wel.
Een deel van het eten wordt in de winkel zelf bereid, op basis van ingrediënten die rauw of half klaar worden aangeleverd. ,,Bami en nasi wordt aangeleverd in bakken. Die kruiden we dan zelf en we voegen kip toe. Kippenpoten worden rauw aangeleverd en die rijgen we dan aan het spit. Vervolgens gaan ze al of niet voorzien van saus de toonbank in.”
Schoonmoeder is goud waard!
Steven vroeg zich af of ze wel personeel zouden kunnen vinden, want dat is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Maar de posters op de ramen en het bericht op Facebook deden hun werk. ,,We proberen zoveel mogelijk met zijn tweeën te doen, maar we hebben natuurlijk ook de zorg voor de kinderen. Dus mijn schoonmoeder is goud waard, want die gaan we veel inschakelen!”
De personeelsleden die ze wisten te werven, komen met name in de weekenden in actie. Kijkend naar andere Kippies is het dan vaak erg druk. ,,We zijn alleen op zondag dicht. De winkel gaat om 9 uur open, dat betekent dat Esther of ik om 7 uur al beginnen met de voorbereidingen.”
Ze zijn erg blij met de goede start die ze gemaakt hebben in Best. Kippie is te vinden op Boterhoek 32. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag sluiten ze op 20.00 uur en op zaterdag om 17.00 uur.
Je kunt dit artikel ook in het Eindhovens Dagblad lezen. Met dank aan Steven voor de mooie foto!
Zelf ‘iets’ schrijven is lastiger dan je denkt … misschien een keer met mij overleggen? Ik kan goed luisteren, stel de juiste vragen en maak een verhaal waar jij blij van wordt!