Homohatende asielzoeker komt er mee weg?

0
106
WIlma Vervoort-Tekstschrijver-Content Schrijven-AZC Gilze

Als ik over dit soort zaken lees vraag ik me af hoe gek wij in Nederland zijn. Homohatende asielzoeker komt er mee weg? Een korte samenvatting van het artikel in kwestie:

Een lesbische Nigeriaanse asielzoekster met een kindje van 18 maanden oud kreeg onlangs haar vriendin (uit een ander asielzoekerscentrum) op bezoek. Ze kregen ruzie met een ander Nigeriaans stel dat de twee uitschold voor “stomme lesbiennes”. De vriendin werd door de vrouw van dat (hetero)stel overgoten met kokend water. Om verdere moeilijkheden te voorkomen is besloten de moeder en haar kindje over te plaatsen naar een ander AZC.

Op Twitter vragen mensen zich nu af waarom dat haatdragende stel niet overgeplaatst is naar een ander AZC in plaats van de moeder.
IK vraag me af waarom ze niet uitgezet worden. Dit soort lui zijn tikkende tijdbommen. Kom nou niet aan met het feit dat het “gevaarlijk” is voor hen om terug te gaan naar eigen land. Als het om geweld gaat kunnen ze er zelf ook wat van, dat blijkt. Ze zijn geen haar beter. 

Homohaat leidt vaker tot incidenten in asielzoekerscentra. Maar LGBT Asylum Support zegt nog nooit zo’n ernstige verminking te hebben meegemaakt. Wat gebeurt er met die lui die totaal respectloos met andere mensen omgaan? Die laten we gewoon toe? Omdat ze over het algemeen tegen NIET-LGTB’rs wel aardig zijn? Omdat ze er niks aan kunnen doen dat ze niet snappen dat je met je poten van iemand anders af moet blijven?

Ik word hier zo kwaad om! En moedeloos ook. Lees het hele artikel hier. Dan kom je er ook achter dat de afhandeling van het incident geen schoonheidsprijs verdient. 

Ik kan ook voor jou schrijven. Wil je weten hoe dat werkt? Neem dan contact met me op. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.