10 jarige BestWijzer viert feest!

0
1050
Bestwijzer 10-jaar

Bestwijzer trakteerde de inwoners Best afgelopen zondag op een op gratis brunch vanwege hun 10 jarig bestaan.

BestWijzer helpt inwoners van Best wanneer zij vragen of problemen hebben op het gebied van Wonen, Zorg en Welzijn. In hun gebouw zitten allerlei hulpverleningsorganisaties bij elkaar. Dat zorgt ervoor dat vragen adequaat worden beantwoord en dat er snel hulp wordt verleend waar nodig.

Nicole Mallant is coördinator bij Bestwijzer: “Wanneer mensen zich vroeger tot een hulpverleningsinstantie wendden werden ze van het kastje naar de muur werden gestuurd omdat er tussen instanties niet of nauwelijks werd samengewerkt. De gemeente heeft toen Bestwijzer bedacht waarin alle hulpverleningsinstanties niet alleen onder één dak verzameld zijn maar ook kris kras door elkaar zitten. Dat zorgt ervoor dat er een enorme kruisbestuiving plaatsvindt en medewerkers optimaal hulp kunnen bieden.”

Het concept sloeg aan. Inwoners gaven rapportcijfer 8 bij onderzoekers en medewerkers roemden het feit dat ze door de korte lijntjes veel beter en eerder hulp kunnen bieden. Veel andere gemeenten hebben daarom in de loop de jaren een kijkje in de keuken genomen om te zien of een soortgelijk concept ook voor hen zou kunnen werken. In Leusden en Boxtel zijn soortgelijke initiatieven ontplooid maar de manier zoals Bestwijzer werkt is nog steeds uniek.

Mallant vervolgt: “We zijn nu de banden met andere instanties aan het aanhalen zodat er nog meer goed georganiseerde hulp kan worden geboden aan inwoners. Verder willen we kijken of we ook op wijkniveau kunnen gaan opereren; dan zitten we nog dichter bij de mensen. Qua huisvesting groeien we een beetje uit onze jas, dus ook daar zullen we stappen gaan ondernemen”.

Er is door de gemeente geopperd om Bestwijzer in het gemeentehuis onder te brengen maar volgens Mallant zijn die plannen niet concreet. “Dan zal er sowieso eerst een verkenning door alle betrokken instanties moeten plaatsvinden.”

Er worden overigens ook diverse andere activiteiten georganiseerd om het 10-jarig bestaan te vieren. In het najaar wordt een inspiratiedag en een spellenmiddag georganiseerd. En de BestWijzer medewerkers zelf overwegen, in het kader van teambuilding, deel te nemen aan de Bedrijvenmarathon in Eindhoven.

Op www.bestwijzer.nl kun je meer informatie vinden over hetgeen ze voor jou zouden kunnen betekenen.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.