200 jaar Best: Gedichten- en verhalenwedstrijd

0
988
Tekstschrijver-Best-Wilma-Vervoort-Correspondent-Eindhovens-Dagblad-gedichtenwedstrijd 200 jaar Best

75 woorden

Kernachtige gedichten schrijven van maximaal 75 woorden en een verhaal afmaken waarvoor de bekende Bestse auteur Rob Ruggenberg een voorzet heeft gegeven. En dat in de vorm van twee wedstrijden in het kader van 200 jaar Best, thema Cultuur.

Kunstroute Best

De gedichtenwedstrijd is een initiatief van Kunstroute Best. De uitdaging is om in minder dan 75 woorden je verhaal te vertellen. Hoe en in welke vorm staat je vrij. Een vakjury kiest 20 gedichten uit die op raamposters van één vierkante meter worden gedrukt, vergezeld van een passende afbeelding. Die mag je overigens als dichter ook zelf aanleveren. De posters worden op drukbezochte plekken in Best opgehangen, in ieder geval tot het eind van het jubileumjaar.

“Nou ja. Langer mag natuurlijk ook!” lacht Hubertine van den Biggelaar, zij heeft meegedacht over deze wedstrijd. “We hebben de inzendperiode verlengd tot 15 mei want we willen mensen echt de kans geven om iets in te sturen. Ik hoor mensen wel zeggen “Dat kan ik helemaal niet want ik ben geen dichter. Maar daar gaat het helemaal niet om.” Waar het dan wel om gaat? Om het overbrengen van je gevoel. En daar hoef je volgens Hubertine geen topauteur voor te zijn. Het onderwerp is vrij, je mag over Best schrijven maar ook over iets heel anders wat jou inspireert. Deelnemers kunnen hun gedichten insturen naar gedichten@200jaarbest.nl

Rob Ruggenberg

De schrijfwedstrijd voor kinderen tussen 11 en 14 jaar komt voor uit de wens van het comité 200 jaar Best om een cultuur-educatieve activiteit voor kinderen te organiseren. Al snel werd de link gelegd met de bekende Bestse auteur Rob Ruggenberg. Hij geniet grote populariteit geniet met zijn historische romans. Hem werd gevraagd de intro te schrijven voor het verhaal dat de kinderen vervolgens moeten afmaken.

Ingrid van Beek, directeur Cultuurspoor Best, weet zeker dat veel kinderen mee zullen doen. “De schrijver is juist in deze leeftijdscategorie heel populair.” Per leeftijdscategorie worden drie winnende verhalen gekozen. De jury bestaat uit Rob Ruggenberg, Ingrid van Beek en Corrie Erich (Dye van Best). De 12 verhalen worden geïllustreerd door leerlingen van het Heerbeeck en verzameld in een digitale bundel die eind dit jaar beschikbaar komt.

De prijswinnaars winnen een door Ruggenberg gesigneerd boekenpakket.

Samenwerking

Volgens Hubertine is de samenwerking tussen verschillende instanties, bijvoorbeeld de Bieb en het Heerbeeck, een mooie bijvangst bij dit soort activiteiten. En zij is ook erg trots op het feit dat het promotieflimpje over de schrijfwedstrijd door allerlei vrijwilligers geheel belangeloos is gemaakt.

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.