Agriturismo La Sovana, Toscane

1
3205
La-Sovana

Ik was nooit het type om alsmaar op dezelfde plek op vakantie te gaan. Maar als het om La Sovana gaat …. daar ben ik t toch wel een keer of 6.7 geweest in 10 jaar tijd.

De eerste keer dat ik er kwam was in 1996, we gingen 3 weken naar Italie (eind augustus, begin september) en hadden 3 verschillende lokaties geboekt. Dus dat was een hoop in- en uitpakken want een peuter bij van 3 jaar met zijn hele handel! Maar de laatste bestemming was dus La Sovana en toen we daar aan kwamen (ondanks de stromende regen) betreurde ik het dat we niet meteen de hele 3 weken geboekt hadden.

Giuseppe stond meteen bij de auto met een grote paraplu, plukte ons kind van de achterbank en zei dat we meteen moesten komen eten. Er stond een oude kinderstoel van zijn zoon klaar voor Emiel, we kregen wijn en eten voorgeschoteld en waren meteen thuis.

Natuurlijk is de locatie prachtig. Echt prachtig. Het eten is heerlijk. De wijn niet te vergeten en de zelfgemaakte olijfolie. Maar het is vooral het gezin Olivi dat erin slaagt zo’n goede sfeer te creëren dat je elk jaar terug wilt. Je komt er dus ook steeds dezelfde mensen tegen.

Er zijn zowel appartementen als hotelkamers te huur, allemaal uniek ingericht met veel antiek. Giovanella, de vrouw des huizes, heeft oog voor detail en dat zie je overal terugkomen. In de inrichting, maar vooral ook in het eten. Alles wordt vers klaargemaakt. Je kunt niet a la carte eten; je ziet ’s morgens op het schoolbord wat de pot schaft en daar kan je dan op inschrijven. Elke week is er een pizza-avond (verschillende soorten met een knapperige bodem); maar vooral de zaterdagavond moet je niet missen! Dan komt de befaamde Italiaanse biefstuk regelrecht van het houtvuur en die wordt dan met een beetje olijfolie en truffel op je bord neergevlijd. Een ander woord kan ik er niet voor bedenken. Het hoofd van Giuseppe als hij dat komt uitserveren is classic! Dus niemand kan nee zeggen als ie weer voorbijkomt met een nieuwe portie.

Vlakbij zit een geweldige supermarkt waar je van alles kunt kopen om zelf te koken (als je in een appartement zit natuurlijk). En dichtbij prachtige plaatsjes als Montepulciano en Sarteano zelf. Het station zit redelijk dichtbij, denk zo’n 15 minuten rijden en dan ben je in een uur of 2 tijd in Rome, of Florence. Je kan van alles en nog wat ondernemen. Als je zin hebt kan je ook fietsen (wel berg op en berg af en ze rijden daar met de auto alsof ze nog nooit een fietser hebben gezien, dussuh …)

Je kan op het park zelf zwemmen, tennissen, vissen in de vijver of een wandelingetje maken in de tuinen. Regelmatig komt er een bandje optreden en dan kan er ook nog gedanst worden.

Kortom: helemaal te gek! Wel op tijd boeken want het zit vooral in het hoogseizoen altijd VOL.

1 REACTIE

  1. An AMAZING article about our La Sovana, written by our special guest Wilma Vervoort, hope to see her back here in Tuscany somedays. Many thanks for your words, you understood perfectly the spirit of our family and staff, and sharing your experience you give us the opportunuty to promote worldwide our guest-oriented working philosophy.

    Thanks Wilma!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.