Agriturismo Pronto Campi, Urbino

0
2500
Agriturismo Pronto Campi

Drie jaar geleden vertrok een van mijn leukste collega’s Aad met zijn hele gezin naar Le Marche in Italië. Ze streken neer in de omgeving van Urbino en begonnen aan een karwei dat zijn weerga niet kende! Er moest gesloopt, gebulldozerd, gemaaid, geplant en vooral verbouwd worden. Via Facebook deed Aad met zijn typische, droge humor verslag van alle wederwaardigheden.

Maar wat er ook allemaal gebeurde, het vorderde gestaag en na een verbouwing van drie jaar gaat Agriturismo-Camping Pronto Campi dit jaar dan open! Alles is nieuw, van badhok tot groot zwembad met ligweides waar vandaan je volgens Aad wel 40 km weg kijkt. De camping is gericht op gezinnen, er is van alles te doen voor de kinderen en ook de omgeving zelf is heel kindvriendelijk.

Je kan er kamperen, er is een terrein speciaal voor campers, caravans en grote vouwwagens. Daarnaast voldoende plekken voor tenten. Je zit beslist niet op elkaars lip want je hebt zo’n 100 m2 tot je beschikking.

Geen zin om je eigen campingspullen mee te nemen? Aad en Sigrid verhuren ook de klassieke De Waard tenten die volledig zijn ingericht. En wil je liever een appartement huren? Er is een rustig tweepersoons appartement beschikbaar, waar je (vanwege een slaapbank in de woonkamer) ook nog met 4 personen kunt verblijven.

Je kan ’s avonds broodjes bestellen voor de volgende ochtend, er is een bar waar je gezellig wat kunt drinken en eens per week wordt er een pizza-avond georganiseerd.

Wil je erop uit? Er is van alles te beleven in de buurt. Een prachtige rivier waar je kan zwemmen, varen en vissen bijvoorbeeld. Maar ook musea, waterparken en historische bezienswaardigheden. En over historie gesproken, ook de geschiedenis van de streek, Montefeltro, is heel boeiend. Veel kastelen, burchten en vestingen die je nog steeds kunt bezoeken.

Naast al het bovenstaande denk ik dat de warme ontvangst die je van Aad en Sigrid met hun drie kinderen krijgt de kers op de taart is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.