Buurtkamer Kadans: we gaan gewoon beginnen!

0
277
Tekstschrijver-Best-Wilma-Vervoort-Correspondent-Eindhovens-Dagblad-Buurtkamer Kadans Best

Vanaf 22 mei gaat de buurtkamer in Kadans van start. De inwoners van Wilhelminadorp, Kantonnier en Batadorp hebben dan weer een eigen ontmoetingsplek waar ze terecht kunnen voor een praatje of gewoon het lezen van de krant.

Gewoon beginnen

“We gaan gewoon beginnen” verklaart Peter de Leeuw van WBO. Hij is één van de drijvende krachten achter de initiatieven die in en rondom Kadans ontplooid worden. “Maar ik doe het niet zelf, ik ben een beetje de achtervang. Alles wordt door vrijwilligers geregeld. Inmiddels hebben we er zo’n 35 die prima met elkaar samenwerken. Het Goed heeft het meubilair gesponsord en een lokale bloemist de planten.”

Verbouwing

“Gewoon beginnen” dus, ondanks het feit dat het met de buurtkamer anders loopt dan WBO oorspronkelijk had gedacht. Het plan was om De Voeg, eigendom van WBO, te verkopen en met de opbrengst daarvan een ingrijpende verbouwing in Kadans doen ten behoeve van de buurtkamer. Maar de verkoop is nog steeds niet rond. “Daarom hebben we voor de buurtkamer een andere oplossing bedacht” vertelt Peter. “Een multifunctionele ruimte die ook voor andere activiteiten gebruikt kan worden. Dat betekent wel dat de buurtkamer vooralsnog alleen op maandag-, dinsdag- en woensdagochtend tussen 10.00 en 12.30 open is. Maar we gaan gewoon van start en we kijken hoe het loopt.”

Tuinen

De bokkentuin en de pluktuin lopen al een poosje. Er zijn aardappels geplant, aardbeien en nog meer gezonde spullen. Die kunnen straks gewoon geplukt worden voor eigen gebruik. De vrijwilligers zorgen voor de tuin en dat loopt allemaal soepel.

Zodra je bij de bokkentuin in de buurt komt komen de kippen direct aangehold en ze kijken je hoopvol aan. Zo te zien zijn ze goed gewend aan mensen in hun omgeving.

Services

In Kadans zijn inmiddels een aantal faciliteiten beschikbaar gesteld. Bijvoorbeeld Medipoint waar je zorg- en welzijnsmiddelen kunt huren, denk bijvoorbeeld aan krukken. Daarvoor hoef je dus niet meer naar Eindhoven. Daarnaast wordt er bloed geprikt en zijn er speciale spreekuren voor hulp bij het invullen van formulieren; of wanneer je met huurders-vragen kampt.

“Er kwam ook iemand binnen die voorstelde om een boekenuitleen-service op te zetten” vertelt Peter. “Prima! Het gaat hier om “voor en door inwoners”-initiatieven en die juichen we van harte toe!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.