Buutvrij voor de hele pot uit Best opent Bakhuisje

0
2773
Buutvrij Best Brabantse Gastvrijheidsaward

Komend weekend (29 september) viert Buutvrij haar eenjarig bestaan.

Ter gelegenheid daarvan openen ze Het Bakhuisje. Je kan er de lekkere taartjes en scones kopen die je nu “alleen nog maar” ter plekke kunt opeten. Maar vanaf de 29e september kan je ze dus lekker mee naar huis nemen om ze daar op te smikkelen. Elk weekend is het Bakhuisje open en ze werken ook op bestelling.

Liesbeth van der Velden, de eigenaresse van Buutvrij, laat me zien hoe ver ze al zijn met het Bakhuisje. Ik kan me voorstellen dat het er straks heel gezellig uit zal zien! “We houden rekening met voedselallergie. We gaan glutenvrije taartjes verkopen. En we stoppen straks appeltjes uit onze eigen tuin in de appeltaart” vertelt ze.

Het stoere zuurdesembrood dat Buutvrij serveert kan je straks ook gewoon kopen. Ze bakken dat weliswaar niet zelf maar de bakkerij waar dat wel gedaan wordt staat bekend om het feit dat ze met pure, natuurlijke grondstoffen werkt. Dus dat zit wel goed.

Het eerste jaar van Buutvrij is omgevlogen, Liesbeth’s ideeën kregen steeds meer vorm en worden door de gasten met enthousiasme ontvangen.  “Ik wilde na mijn drukke dagrestaurant in Den Bosch wat anders gaan doen. Iets met meer ruimte, waar mensen ook lekker naar buiten kunnen en waar ik van alles kan organiseren. Sterrenkijken, samen bloemen plukken in de pluktuin, speurtochten voor de kinderen. Gewoon weer eens dingen samen doen, lekker buiten! En als het niet te druk is kunnen de kinderen hier binnen gewoon tussen de tafels door fietsen!”

De kroon op al dat werk is toch wel dat Buutvrij meteen al is genomineerd voor de Brabant Gastvrij Award 2018. “Er kan nog steeds op ons gestemd worden, op de website van Visitbrabant!” lacht Liesbeth. Dussuh … allemaal hier stemmen op Buutvrij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.