De Willem en De Zwijger: nul op de meter appartementen in Best

0
275
ambassadeur-arjan-vogels

Woonstichting ‘thuis heeft 7 enthousiaste huurders met een “groen” hart benoemd tot ambassadeur. Zij gaan hun medebewoners enthousiast maken voor energiezuinig wonen.

Bewust omgaan met de opgewekte energie is belangrijk. De ambassadeurs helpen de andere bewoners daarbij. Om te kijken of hun activiteiten vruchten afwerpen heeft elke bewoner toegang tot een website waarin zij kunnen zien wat er aan energie is opgewekt; zij kunnen ook het eigen gebruik bijhouden.

Zonnepanelen op het dak en tegen de gevels leveren de energie voor elektrisch koken, verwarmen en koelen. Er wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. Omdat de installaties anders zijn dan de bewoners gewend zijn maakt ’thuis veel tijd vrij om hen een  goede uitleg te geven.

“De Willem” en “De Zwijger” zijn de eerste Nul Op de Meter appartementengebouwen met vijf woonlagen. ‘thuis, BAM en NBArchitecten hebben dit project ontwikkeld en noemen het een schoolvoorbeeld voor de Nederlandse bouw.

Ambassadeur Arjan Vogels opent zijn nieuwe appartement. “Ik ben opgegroeid in het buitengebied en geniet graag van de natuur. Daarom vind ik het belangrijk om duurzaam met de natuur om te gaan. Het wonen in dit appartement past helemaal bij mij. Ik ben super blij met mijn appartement. Hier kan ik duurzaam leven en mijn steentje bijdragen aan een groenere toekomst”.

Foto gebouwen: Jan van de Ven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.