Genieten aan de kust, de Zeeuwse kust ..

1
1334
breezand zeeland

Wanneer ik naar het strand wil moet ik echt een end rijden. Minstens (zonder file dan) anderhalf uur. Dan zit ik in Bloemendaal of Zandvoort. Maar veel liever rijd ik dan nog een half uur verder want dan zit ik waar ik het liefste zit, Zeeland! En dan niet in een of ander druk toeristengedoe, maar in Vrouwenpolder.

Daar zit een vakantiepark, Breezand. Nou ja, eigenlijk Breezand 1 en 2. Het liefst zit ik in Breezand 1, daar is het nog steeds authentiek. De huizen zijn niet al te fancy, geen woestwaterparken en grote supermarkten. Er zit eigenlijk, behalve de huizen zelf en een restaurant vlak in de buurt, helemaal niks.  Maar toevallig houd ik daarvan! Geen geschreeuw en gekrijs om je heen maar heerlijk tot rust komen. Je loopt het park uit en bent direct op het strand. Ook daar geen sprake van glamourous gedoe. Gewoon appeltaart en vooral Zeeuwse bolussen. Allemaal een beetje ouderwets ja. Alsof de tijd heeft stilgestaan.

Wil je naar Middelburg of Vlissingen, geen punt, daar ben je zo. Lekker op de markt in een restaurant duiken en ze hebber er geweldige winkels. Omoda schoenen bijvoorbeeld, die ook die website hebben. Maar schoenen, da’s een ander verhaal.

Ik kwam er heel lang geleden een keer in de herfstvakantie met mijn zoon en had het er prima naar mijn zin. Echt jaaaaren later wilde ik weer eens een keer naar Zeeland en ik boekte een huisje. Toen ik aankwam ’s avonds laat dacht ik, wat komt het me hier toch bekend voor! Maar ja, stervensdonker natuurlijk dus ik zag geen fluit. Tot ik ’s ochtends mijn honden uit ging laten. Bleek dat ik op precies hetzelfde park zat als jaren terug. Was dat helemaal vergeten maar had dus onbewust weer voor precies hetzelfde park gekozen.

Daarna ben ik er nog een paar keer geweest. Toen vond ik een compleet vrijstaand huis in een aardappelveld aan de overkant van Breezand. Dat was pas rustig! Is mijn meest favoriete vakantieplek in Zeeland nu. Er is een Jumbo supermarkt en een gezellig bakkertje. Als je uit eten wilt zijn er een paar restaurantjes, allemaal op loopafstand.

Wil je eens een kijkje nemen op de site, dat kan. Ze verhuren ook echte strandhuisjes waar je letterlijk op het strand kan snurken. Geweldig! Maar ja, daar mag je hond niet mee naar binnen.

1 REACTIE

  1. Op het eerste gezicht denk je: “wat is dat op die foto”. Maar als je goed kijkt komt de herinnering: Bolussen. Wilma noemt het in het verhaal, maar misschien mag ik het heel kort hier toelichten: een bolus is een typisch Zeeuwse lekkernij om b.v. bij de koffie van te genieten mierzoet gebak, maar lekkerrrrrr.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.