GREEN FRIDAY bij Het Goed op 23 november a.s.

0
1593
Het Goed Kringloopwarenhuis

Black Friday is de dag waarop de winkeliers flink beginnen te stunten met alles wat gekocht moet worden vanwege de Feestdagen. Vaak wordt er dan zoveel verkocht dat de winkeliers zoveel winst draaien dat ze niet meer in het “rood” staan, maar in het zwart.

In antwoord daarop lanceren de kringloopwarenhuizen van Het Goed GREEN FRIDAY op 23 november a.s. Hiermee willen zij de consumenten er nog eens extra van bewustmaken dat shoppen bij de kringloop niet alleen leuk en voordelig is maar dat dat daarnaast ook heel veel CO2-besparing oplevert. Maar liefst 1 kilo CO2 besparing voor elke kilo aan hergebruikte spullen!

Inmiddels is bekend hoeveel CO2 Het Goed bespaard heeft in 2018 door alles wat zij doen op het gebied van hergebruik. Dit ongetwijfeld imponerende getal zal officieel worden onthuld op Green Friday 23 november wanneer om 15.00 uur wethouder Stan van der Heijden de CO2 compensatiecheck in ontvangst komt nemen namens de gemeente Best.

Green Friday loopt van donderdag 22 tot en met maandag 26 november. Hiermee is, als het aan Het Goed ligt, het laatste lange weekend van november meteen ook het groenste lange winkelweekend van het jaar.

Consumenten bewustmaken

Black Friday staat erom bekend dat er gigantisch veel nieuwe spullen worden aangeschaft. Dat levert een flinke vervuiling op waar de meeste mensen totaal niet bij stilstaan. Niet alleen vanwege de productie van al die spullen, maar ook vanwege het vervoer dat veelal via containerschepen plaatsvindt. Zestien megacontainerschepen zorgen voor net zo veel vervuiling als alle auto’s in de wereld bij elkaar. Tel uit je winst als er een paar containerschepen minder de oceaan over hoeven.

Wederom een goede actie van Het Goed! Ze staan bekend om het goede werk dat ze doel op het gebied van hergebruik en recycling. Maar daarnaast bieden ze ook werkgelegenheid aan allerlei mensen die niet zo makkelijk ergens anders aan de slag komen. Die kunnen dan OF bij Het Goed werken OF “klaargemaakt” worden om alsnog bij een andere werkgever aan de slag te gaan.

Ad Vogels komt op 19 en 21 november in het programma Beste Wilma (10.00 uur) vertellen hoe het er bij Het Goed aan toe gaat. Via OmroepBest.nl te beluisteren, of via de radio.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.