Hanneke van Harten Hiket Voor SOS Kinderdorpen

0
857

Het echtpaar Van Berkel dat meedoet in het RTL-4-programma Helemaal Het Einde zit vanwege dat programma in Kaapverdie. Het aantal kinderen dat daar zonder ouders het hoofd boven water moet zien te houden is enorm groot. De familie Van Berkel wil iets voor de kinderen betekenen en heeft samen met SOS Kinderdorpen een evenement georganiseerd om geld op te halen.Het betreft een 24 uurs Hike waaraan mensen mee kunnen doen die een minimaal sponsorbedrag van euro 1200,00 hebben ingelegd. Meer mag ook natuurlijk. De Hike vindt plaats in het weekend van 20 en 21 oktober as.

Johan Noltes vertelde me over zijn buurman Jan van Harten die plotseling in het programma Helemaal Het Einde opdook. Dat was vanwege het feit dat Jan samen met zijn vriend Matthijs van Berkel die Hike organiseert. Jan’s vrouw Hanneke gaat de Hike ook echt doen, samen met 47 andere deelnemers. Daaronder zitten ook nog een paar bekende Nederlanders: Ron Blaauw en Sonja Silva.

Gisteren had ik Hanneke bij de opname van mijn radioshow Beste Wilma die op 1 en 3 oktober om 10.00 uur wordt uitgezonden via Omroep Best. Ze vertelde me dat er in zo’n SOS-kinderdorp soms wel 400 kinderen wonen die liefdevol worden verzorgd door moeders uit de buurt, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Dat is niet niks. Daarom duurt de Hike ook 24 uur, als een soort eerbetoon aan die moeders die al hun tijd in die kinderen steken om ze toch een goed leven te geven.

Hanneke heeft in het verleden halve marathons gelopen en is dus wel gewend om af te zien; toch is deze Hike weer een heel ander soort uitdaging. ’s Nachts lopen, niet over nette paadjes, door soms best wel gevaarlijke gebieden. Maar zelfs de politie en het leger van Kaapverdie hebben hun medewerking toegezegd dus Hanneke heeft er alle vertrouwen in.

Ze doen regelmatig met hun gezin liefdadigheidsacties. Zo vertelde ze dat ze zo’n twee keer per jaar met het hele gezin (2 volwassenen en 3 pubers) een week lang van euro 50.00 proberen te leven. Als ze veel uit de voorraadkast hebben kunnen plunderen in die week plakken ze er zelfs nog een week aan vast! “Dat valt niet mee met 3 pubers” lacht Hanneke. Het geld dat ze overhouden in die week (dus wat ze normaal zouden hebben uitgegeven min die 50 euro die ze besteed hebben) geven ze vervolgens aan een goed doel. “Het maakt je er weer eens bewust van hoe makkelijk je eigenlijk van alles maar koopt” vertelt Hanneke. “En 50 euro is eigenlijk voor de meeste mensen ter wereld nog steeds een hele hoop geld!”

Hanneke betaalt al haar kosten om mee te doen aan The Hike zelf. Maar er moet nog wel wat gebeuren om dat minimumbedrag van euro 1.200.00 te halen. Dus alle bijdragen zijn van harte welkom. Er kan nog steeds gedoneerd worden op haar sponsorpagina. Ik hoop dat het haar lukt om het geld bij elkaar te krijgen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.