Stijlvol feest bij 200 jarig bestaan Best in 2019

0
1108
Best 200 jaar

Johan Noltes en Harry Smits zitten in het comité dat zich bezighoudt met de organisatie van alle feestelijkheden. “Ja, het is volgend jaar pas en dan leeft het nog niet zo bij de mensen”, zeggen ze. “Maar ondertussen moeten we voor het eind van het jaar het programma toch wel ingevuld hebben. Anders loopt de planning in de soep!”.

Op 1 juni 2019 wordt de jubileumviering officieel geopend in de Odulphuskerk. Bij de officiële opening zullen de bisschop, de commissaris van de koning en diverse geestelijk leiders aanwezig zijn.

Vervolgens worden er tot 24 oktober door heel Best diverse activiteiten georganiseerd voor èn door Bestenaren. De bedoeling is dat er door heel Best acitiviteiten worden georganiseerd, dus niet alleen in het centrum. Harry vertelt: “We hebben bijvoorbeeld een reizende tentoonstelling over 200 jaar Best. Die begint in de Prinsenhof maar is daarna steeds in een andere wijk in Best te zien. En het mooie is: per wijk zal die tentoonstelling dan worden aangepast met zaken die specifiek voor die wijk gelden.”

Johan en Harry voelen zich naast hun rol van organisator ook ambassadeur. Dus ze benaderen zelf actief de buurt- en sportverenigingen, het plaatselijk bedrijfsleven en de horeca. “We staan open voor suggesties en inmiddels hebben zich bij ons ook al verschillende ondernemers gemeld met ideeën”, vertelt Johan.

Op 17 augustus 2019, de echte verjaardag van Best, wordt er een groot feest georganiseerd in het centrum. Smits en Noltes zijn het roerend met elkaar eens: “Dat wordt dus géén zuipfeest! Een mooie feesttent, stijlvol ingericht, goede artiesten. Daar zullen entreekaarten voor worden verkocht.”

We zien vijf thema’s terugkomen in de activiteiten: historie, sport, cultuur, onderwijs en bedrijfsleven. Aan de invulling daarvan wordt nog gesleuteld. Harry: “We lopen een DURP-tot-DURP-loop tussen Best en Oirschot. De deelnemers kunnen dan van Best Lekker naar Zinderend Oirschot lopen (en terug). En we houden een sportdag op die dag.”

Voor wat betreft het bedrijfsleven geldt dat Philips een open dag houdt tijdens de Dutch Technology Week. Twee andere bedrijven zijn benaderd om die “bedrijvendag” verder in te vullen.
En ook qua cultuur heeft Noltes een goed idee: de terugkeer van de Boerenbruiloft. Mogelijk kan de toneelvereniging daar een rol in spelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.