Alumni-avond Heerbeeck “Het is hier NIKS veranderd!”

0
129
alumni heerbeeck

De bezoekers van de alumni-avond op het Heerbeeckcollege zoeken naar hun oud-klasgenoten. Wie is er geen spat veranderd en wat heeft die ene ‘nerd’ inmiddels allemaal bereikt? Maar het is niet alleen maar een reünie; de school vraagt hen ook om hulp.

Stageplekken? Meeloopdagen?

Op alle statafeltjes liggen kaartjes met verzoeken aan de alumni. Bestaat er een kans om stageplekken bij hun werkgevers te regelen? Of, als ze nog studeren, meeloopdagen op de opleiding? Wat ook welkom is: een handje toesteken bij het surveilleren tijdens examens.

,,Dat vragen we trouwens wel vaker hoor”, vertelt Alida Luteyn, één van de organisatoren. ,,We onderhouden een actief alumni-netwerk. Als leerlingen de school verlaten, vragen we meteen of ze daar lid van willen worden. We willen hen graag bij de school betrokken houden. Dus er gaan ook regelmatig nieuwsbrieven de deur uit en daar wordt goed op gereageerd.”

Het is voor het eerst dat er een ‘echte’ alumni-avond wordt georganiseerd. De aanmeldingen stroomden binnen, meer dan 130. Je zou misschien denken: hoezo? Komen die oud-leerlingen elkaar niet sowieso regelmatig in het dorp tegen tijdens het stappen of sporten dan?

InAndOutOfAfrica-Menopause Nomad-Wilma Vervoort-Tekstschrijver-Power of the pen-Menopause Magician-Interactive Acts-EersteHulpBijOvergang-MijnMoedboek-dewereldvanbnnvara-alumni heerbeeck

Docenten spotten

Maar dat blijkt toch een misvatting. ,,Ik woon in België”, vertelt Sterre Maas. ,,Dus ik zie deze mensen eigenlijk nooit. Trouwens, ik heb nog geen oude klasgenoten gezien waar ik vroeger echt veel mee omging. Wel mensen die ik herken hoor.” Ze is samen met hartsvriendin Emma Smulders gekomen, die inmiddels als onderzoeksmedewerkster in Utrecht werkt. Ze vinden het allebei heel leuk om hun oude school terug te zien en natuurlijk ook de docenten. ,,Zeker nu ik zelf docent ben!”, grinnikt Maas.

Romy Braun behaalde zeven jaar geleden hier haar diploma en werkt inmiddels als teamleider bij Attractiepark Toverland. ,,We hebben wel stageplekken ja, maar die zijn voor mensen vanaf 18 jaar. Dus de leerlingen van Heerbeeck zijn net iets te jong.” Al rondkijkend concludeert ze: ,,Er is helemaal niks veranderd hier!”

Technofilosofie

Naast het bijpraten en herinneringen ophalen, is er ook nog tijd om te filosoferen. Rens van der Vorst houdt een lezing over technofilosofie, want er valt volgens hem genoeg te filosoferen over alle technologische ontwikkelingen die de gemoederen toch regelmatig bezighouden. ,,Denk maar eens aan AI en ChatGPT.”

 

Het organisatiecomité is blij met de opkomt en ook met hoe de avond verloopt. De stemming zit er goed in. Volgend jaar weer? ,,Nou, dat denk ik niet’, zegt Luteyn. ,,We willen voorkomen dat mensen alumni-moe worden. Maar zo een keer in de twee, drie jaar zou misschien wel een optie zijn.

Je kunt dit artikel ook in de krant lezen. Met dank aan Alida Luteyn voor de foto!

Ik schrijf voor de krant, magazines en allerlei organisaties, altijd op basis van een persoonlijk gesprek of interview waarin ik goed luister en de juiste vragen stel. Zit jij om een goede tekst te springen? Klik hier om contact op te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.