Best Buitengebied krijgt nieuw bestemmingsplan

0
950
bestemmingsplan-buitengebied-best

Nieuw bestemmingsplan

Voor het buitengebied van Best is een nieuw bestemmingsplan in ontwikkeling. Het huidige bestemmingsplan stamt uit 2006 en deels nog uit 2002. Sindsdien is de bestaande situatie van inwoners en bedrijven sterk veranderd. Er is nu een concept voorontwerp bestemmingsplan gemaakt waarop bewoners en ondernemers tijdens inloopbijeenkomsten kunnen reageren.

De reden voor het ontwikkelen van dit bestemmingsplan wordt niet alleen veroorzaakt door veranderingen in wet- en regelgeving vanuit het Rijk en de provincie maar ook door de verandering van het buitengebied zelf vanwege de verwachte afname van het aantal veehouderijen.

Een-op-een

Tijdens het opstellen van het concept bestemmingsplan zijn zogenaamde keukentafelgesprekken gevoerd met bewoners en ondernemers. Zij konden ter plekke input geven op basis waarvan de bouwblokken in het plan op detailniveau werden ingetekend.

Tijdens de inloopbijeenkomsten zullen 5 medewerkers van de gemeente aanwezig zijn om samen met de bewoner en/of ondernemer diens specifieke perceelsituatie te bekijken en waar nodig ter plekke aan te passen. De gemeente heeft hiertoe besloten om te voorkomen dat dit soort wijzigingen anders via de formele zienswijzeprocedure zou moeten worden aangekaart.

Data inloopbijeenkomsten

De inloopbijeenkomsten zijn op:

  • Maandag 11 februari – van 16.00 tot 20.00 uur in buurthuis Aarle (D’n Herd), Kapelweg 26A.
  • Woensdag 13 februari – van 16.00 tot 20.00 uur in buurthuis O.V.S., Steenovenseweg 1A.

Mensen die op deze tijdstippen niet aanwezig kunnen zijn kunnen desgewenst een persoonlijke afspraak maken bij de gemeente.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.