Best In De Benen

0
206
wilma vervoort-tekstschrijver-content schrijven-best in de benen
Met dank aan Jolanda Raaijmakers voor de foto

Het vrijwilligersteam Best in de Benen dat zich inzet voor Bijna Thuis Huis De Vlinder wordt door alle coronamaatregelen flink uitgedaagd maar ze laten zich niet kisten. Een aantal activiteiten moest worden afgeblazen maar daar zijn mooie “coronaproof”-alternatieven voor bedacht. Zoals de “frietaardappelen” die nu te koop zijn en op verzoek zelfs thuis worden bezorgd.

10 ton aardappels

“Bij ons aan de overkant ligt een groot perceel waar aardappels op verbouwd worden. Ik ben met die boer gaan praten en heb gewoon een “kieper” gekocht, dus dat is zo’n 10 ton. Die zijn bij ons in de schuur gestort en vervolgens gingen we “teambuilding” doen” lacht Jolanda Raaijmakers, één van de drijvende krachten van Best in de Benen. De vrijwilligers hebben namelijk handmatig de hele partij aardappels opgeschoond, dus loof, besjes en te kleine aardappeltjes verwijderd. En daarna hebben ze alles in zakken van 2,5, 5 en 10 kilo verpakt. Het was een hele klus maar hun moeite wordt beloond want er wordt goed verkocht.

“Via www.bestindebenen.nl kunnen mensen hun bestelling plaatsen en dan wordt het thuis afgeleverd. Of ze kunnen aan de Hagelaarweg 25 de aardappels komen kopen, zelfbediening” voegt Jolanda toe.

Snel inspelen

Volgens haar zijn ze “kampioen laatste moment aanpakken” geworden. “Elke keer verandert er door die corona wel iets dus we moeten heel snel inspelen op de situatie.” Want De Vlinder heeft het geld hard nodig. Jaarlijks terugkerende activiteiten zoals de beklimming van de Mont Ventoux en het lunchconcert in het Tejaterke konden helaas niet doorgaan.

“Maar … we hebben meer worstenbroodjes verkocht tijdens de Koningsdagactie dan ooit!” vertelt ze trots. De jaarlijkse workshop Kerststukjes maken gaat ook gewoon door. “We doen gewoon meer rondes met minder deelnemers en iedereen krijgt alles aangereikt, zelfs de koffie met het appelgebak. Dus je blijft gewoon bij je eigen tafel staan.”

Er staan ook nieuwe activiteiten op de rol “Een online, virtuele spinningmarathon, daar is nu een stagiair van Spear Sport Centre uit Batadorp mee bezig.  En we gaan ook een taartenbakwedstrijd houden. Je kunt dan je zelfgebakken taart aanleveren waarna een jury hem gaat beoordelen. Vervolgens wordt de taart (minus dat ene puntje van de jury dan) verkocht. En natuurlijk gaat ook het Valentijnsontbijt gewoon door.”

Jolanda prijst zich gelukkig dat er zoveel vrijwilligers zich in blijven zetten voor De Vlinder. “Geven met een goed gevoel, dat is ons motto” zegt ze. En zo is het maar net.

Ik ben schrijver en kan, behalve voor de krant, ook jouw teksten maken. Wil je weten hoe dat werkt? Neem dan contact met me op. 

Dit artikel kun je ook in de krant lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.