Bestse politici in de wasstraat voor Oekraïne

0
780
inandoutofafrica-menopause nomad-mijn moedboek -tekstschrijver-powerofthepen-interactiveacts-wilma vervoort-actie Oekraine

Campagne voeren? Zaterdag 12 maart in ieder geval niet. De politieke partijen van Best gaan in plaats daarvan stevig de handen uit de mouwen steken: ze gaan auto’s en fietsen wassen. Niet voor niks natuurlijk; ze hopen daarmee flink wat geld op te halen voor Oekraïne. Van de opbrengst worden EHBO-dozen gekocht die gedoneerd zullen worden.

“Het kwam eigenlijk doordat een raadslid erover begon: Zullen we iets gaan doen voor Oekraïne in plaats van flyers uitdelen? Nou, van het een kwam het ander. De fractievoorzitters werden benaderd en uiteindelijk kwamen we op het wassen van auto’s en fietsen. We gaan in de buurt van de Zeeman staan, bij het dorpsplein.” Aan het woord is Diana van Weert, zij is de ‘boodschapper’ als het om deze actie gaat.

Gezamenlijk initiatief politiek Best

Diana benadrukt dat het een gezamenlijk initiatief is van alle partijen. “We hebben samen al eens eerder acties gedaan en dat gaat altijd best goed. Dus we kijken er alvast naar uit. Het wordt vast een levendige bedoening. We hebben ook ballonnen voor de kinderen en hopen tussendoor toch nog de boodschap te kunnen uitdragen dat mensen echt moeten gaan stemmen op 14, 15 en 16 maart. We leven hier in vrijheid en dat is een groot goed. Dus het recht om te stemmen, daar moet je gebruik van maken.”

Op de vraag hoe je je aan moet melden met je auto of fiets, voor de wasbeurt dus, blijft het even stil. “Dat hoeft niet” besluit Diana ferm. “Mensen kunnen gewoon komen. We hebben wat dranghekken en pionnen om de boel in goede banen te leiden. Het komt gewoon goed.”

Wasbeurtje?

De richtprijs voor het wassen van een auto is 5 euro. “Maar meer mag ook!”. Bij de Zeeman in de buurt dus en wel tussen 10.00 en 16.00 uur a.s. zaterdag 12 maart.

Ik schrijf voor de krant, voor mezelf en, als je dat wilt, ook voor jou. Al die verhalen die door jouw hoofd dwarrelen … zo opgeschreven dat je jezelf er precies in herkent. Ja! Zo bedoelde je het! Weten hoe dat werkt? Klik hier om contact met me op te nemen. Dan kunnen we het erover hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.