Bouw huurappartementen Molenstraat Best gestart

2
2097
Appartementen Molenstraat Best

Ongeveer 2 weken geleden is BurgtBouw uit Deurne begonnen met het grondwerk van 36 zeer energiezuinige appartementen die medio 2019 opgeleverd worden. Het betreft een mix van sociale en vrije sector huurwoningen.

“Deze belegger investeert alleen in superduurzame woningen” vertelt Roy Heynen van BurgtBouw. “En ónze eerste vragen bij een project gaan ook altijd over duurzaamheid. Daarom hadden we elkaar snel gevonden. Wij zijn erin geslaagd om veel energiezuiniger te bouwen dan het bouwbesluit van het ministerie op zich voorschrijft. Daarom hebben wij dit project, in samenwerking met Cedrus Vastgoed Ontwikkeling, ook in de wacht kunnen slepen. En daarnaast hebben we natuurlijk gewoon ook een goed bod uitgebracht op de aanbesteding van de Gemeente Best.”

Zonnecellen op het dak van het complex, een deels overdekt privé-parkeerterrein waardoor ook daar zonnecellen geplaatst kunnen worden EN gasloos; het draagt allemaal bij aan de duurzaamheid. Ondanks de stijgende bouwprijzen is dit nieuwbouwproject zeer interessant voor de belegger. “Het geld op de bank laten staan levert met de lage rente nauwelijks meer iets op. Terwijl huuropbrengsten juist heel constant zijn, zeker van dit soort toekomstbestendige woningen” aldus Heynen.

Het complex zal, ondanks dat het 36 appartementen bevat, beslist niet lomp ogen. Integendeel. “De opzet is speels, karakteristiek met mooi metselwerk en diverse kleurstellingen” verklaart Heynen. “Alle appartementen hebben een ruim balkon, de begane grond-woningen hebben uiteraard een eigen buitenruimte. Voor ieder is er een privéparkeerplaats, die zit bij de huur in.” Verder bevat het appartementencomplex een lift en zitten de bergingen op de begane grond, zodat het ook voor ouderen of mensen met een fysieke beperking goed toegankelijk is. De grootte varieert tussen de 60 en 80 m2, bijna elk appartement heeft 2 slaapkamers.

De exacte huurprijzen zijn op dit moment nog niet bekend, maar liggen voor sociale huur onder de 710,00 euro; voor de vrije sector zal de huur dus hoger zijn dan dat bedrag maar waarschijnlijk rond de  900,00 uitkomen.

Kijk voor meer informatie op de sites van BurgtBouw, Cedrus Vastgoedontwikkeling of de Molenstraat zelf.

2 REACTIES

  1. Ik wil me voor deze woningen inschrijven waar doe ik dat ,en gaat het dan via een loting op basis van inschrijving

    • Hallo Ria. Ik heb voor het Eindhovens Dagblad hierover bericht maar verder heb ik geen inzicht in hoe en wanneer de woningen verdeeld worden. Ik zou daarvoor als ik jou was contact opnemen met de gemeente Best of met degene die de woningen heeft gebouwd. De websites die genoemd worden in het artikel helpen je vast verder. Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.