Buutvrij uit Best stopt definitief

0
667
inandoutofafrica-menopause nomad-mijn moedboek -tekstschrijver-powerofthepen-interactiveacts-wilma vervoort-buutvrij stopt definitief

Het besluit van horecagelegenheid Buutvrij voor de hele pot om te stoppen riep in Best veel commotie op. Bestenaren verwijten de gemeente en klagende omwonenden dat zij het de hardwerkende ondernemer te moeilijk hebben gemaakt. VVD-raadslink Vink stelde zelfs schriftelijke vragen aan het college.

Zij wilde weten waarom het de gemeente niet is gelukt deze ondernemer te ondersteunen en zelfs niet hierover in gesprek te willen gaan? Kan de gemeente het tij nog keren en de onderneming behouden?

10 jaar doorwerken

Burgemeester Ubachs: “De afgelopen vijf jaar zijn wij druk bezig geweest met deze locatie. We hebben geprobeerd via het bestemmingsplan zaken te regelen, maar dat initiatief is gesneuveld bij de Raad van State. Dat komt met name door de provinciale regels die extra streng zijn over horeca-initiatieven in het buitengebied. Vervolgens hebben we, in overleg met de oorspronkelijke bezwaarmakers uit de buurt, een gebruiksovereenkomst opgesteld die in januari van dit jaar inging. Buutvrij zou op basis van deze tijdelijke omgevingsvergunning tien jaar lang haar activiteiten kunnen uitoefenen.”

Andere omwonenden maakten bezwaar en er volgde een nieuwe procedure. Zolang een zaak onder de rechter is, wordt normaal gesproken geen overleg gevoerd, maar toch heeft met de uitbaatster gesproken over het uitbreiden van de voorziening. Daar is de uitbaatster echter niet op ingegaan. Sterker nog, zij is extra activiteiten gaan ontplooien die in strijd zijn met de verleende vergunning.

Provincie is streng

Vink vraagt zich af of de gemeente het anders had moeten aanpakken met het bestemmingsplan destijds, maar Ubachs wijst erop dat Best nu eenmaal gebonden is aan de provinciale regels. “De gemeente staat onverkort achter de verleende vergunning voor Buutvrij. De zaak kan behouden blijven en doorgaan op basis van de voorwaarden die in de vergunning zijn bepaald en de extra mogelijkheden die de gemeente heeft geopperd. Tijdens een gesprek met de burgemeester heeft de ondernemer echter aangegeven dat haar besluit om te stoppen vaststaat.”

Ik schrijf voor de krant, voor mezelf en, als je dat wilt, ook voor jou. Al die verhalen die door jouw hoofd dwarrelen … zo opgeschreven dat je jezelf er precies in herkent. Ja! Zo bedoelde je het! Weten hoe dat werkt? Klik hier om contact met me op te nemen. Dan kunnen we het erover hebben. Je kunt dit artikel ook in de krant lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.