Carnaval in Best Klompengatse PleinGein

0
233
inandoutofafrica-menopause nomad-mijn moedboek -tekstschrijver-powerofthepen-interactiveacts-wilma vervoort-klompengatse pleingein

Karnavalsfederatie Best organiseert dit jaar weliswaar niet de oude, vertrouwde evenementen maar het er helemaal bij laten zitten was ook geen optie. Toen duidelijk werd dat er toch gefeest zou kunnen worden, staken ze met horecagelegenheden in Best de koppen bij elkaar. Dat leidde tot de organisatie van het Klompengatse Pleingein.

“Een echt dorpsfeest gaat het worden” aldus de drie horecazaken die hier een actieve rol in vervullen. Dat zijn Grand café De Bank, Ambacht Eten & Drinken en Grand Café FF. Overigens juichen alle horecagelegenheden in Best het initiatief toe. Maar het is nog best een heel gedoe om alles op het laatste moment geregeld te krijgen.

Is er wel genoeg bier?

Als leek zou je denken: hoezo gedoe? Gewoon de tent opengooien, boerenkielen aan en vooruit met de geit. Maar zo is het dus niet. “Het feit dat er ineens van alles kan is natuurlijk fijn, maar er komt wel van alles bij kijken om verantwoord te feesten. Denk aan handhaving, crowdmanagement, beveiliging en o ja: is er wel genoeg bier?” aldus Jan Verhoeven van Grand Café FF. Toch gaf ook hij gehoor aan het verzoek van de Karnavalsfederatie om mee te denken: “Het sociaal belang, samen weer iets vieren, weegt zwaar mee. En trouwens, we moeten ervoor zorgen dat het hier gevierd wordt in plaats van dat iedereen massaal afreist naar Eindhoven.”

Goede doel

Er is voor het Dorpsplein gekozen omdat dat volgens de gemeente een goede plek zou zijn. Een tent lukte helaas niet meer, vanwege de vergunningenprocedure die toch zo’n zes weken in beslag neemt. Kon de gemeente dat voor deze keer dan niet wat sneller doen? “Nou ja, je zit ook met de veiligheidsregio hè, die termijn staat er nu eenmaal voor” licht Verhoeven toe. Wat er dan wel komt? De grote, gele Klompengat-klomp komt in het midden van het plein te staan en vanaf daar wordt de carnavalsmuziek gedraaid. En natuurlijk kunnen er drankjes gekocht worden. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het Jeugdcarnaval in Best.

Op zondag 27 februari om 13.11 uur geeft de burgemeester samen met jeugdprinses Kim en prins Adje het startschot voor het allereerste buitenfestijn Klompengatse Pleingein.

Ik schrijf voor de krant, voor mezelf en, als je dat wilt, ook voor jou. Al die verhalen die door jouw hoofd dwarrelen … zo opgeschreven dat je jezelf er precies in herkent. Ja! Zo bedoelde je het! Weten hoe dat werkt? Klik hier om contact met me op te nemen. Dan kunnen we het erover hebben.

Je kunt dit artikel ook in de krant lezen. Met dank aan Pexels voor de foto.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.