Herdenking overlijden Joe Mann 19 september 2019

0
185
Tekstschrijver-Best-Wilma-Vervoort-Correspondent-Eindhovens-Dagblad-Joe Mann Best

Op 19 september om 19.00 uur wordt bij het monument aan de Joe Mannweg 6 in Best een herdenkingsdienst gehouden ter nagedachtenis aan het overlijden van Joe Mann, nu 75 jaar geleden.

Programma

Tijdens de herdenking zal een korte film over hem worden vertoond, afgewisseld met foto’s van de bevrijdingsstrijd in Best, afkomstig van Erfgoedvereniging Dye van Best. Er wordt een toespraak gehouden door de Bestse oorlogsveteraan Charles Plantinga, hij legt daarin een link naar Joe Mann en zijn eigen missies.

Theatergroep Bluv verzorgt een muzikaal intermezzo en Ruud Op den Kamp (ceremoniemeester van de herdenking en lid van Bluv) houdt een voordracht, gebaseerd op het verhaal van luitenant Wierzbowski, wiens leven door Mann werd gered.

Leden van de Scouting zullen tussendoor 75 grafkaarsen ontsteken rondom het monument. Als afsluiting van de ceremonie wordt The Last Post gespeeld.

Joe Mann

Joe Mann was een Amerikaanse soldaat die op 22 jarige leeftijd sneuvelde toen hij zich op een granaat wierp om zijn medesoldaten in de schuttersput te beschermen. Zij zaten in een schuttersput bij het Wilhelminakanaal in Best.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.