Herinrichting straten De Vleut

0
100
Oversteekplaats BestZoo

Bevorderen fietsverkeer

Tijdens de inloopavond presenteerde de gemeente haar voorstel met betrekking tot de herinrichting en onderhoudswerkzaamheden van een aantal straten in de Vleut.  Speerpunten zijn het bevorderen van het fietsverkeer,  het ontmoedigen van het autoverkeer, het voorkomen van hard rijden en het wildparkeren.

Input bewoners

Dit voorstel is mede gebaseerd op inbreng van bewoners. Maar niet iedereen vond dat dat voldoende is meegenomen in de voorstellen. Daar valt volgens de gemeente nog over te praten.

Hooiweg fietsstraat

Zo wordt voorgesteld van de Hooiweg een typische fietsstraat te maken. Die vormt dan een verbinding tussen het centrum van Best en het nieuwe recreatiegebied. Een aantal aanwezigen gaf aan het hier niet mee eens te zijn. De kleuren (rood/zwart) passen niet in het buitengebied. Daarnaast is het volgens hen gevaarlijk voor fietsers omdat tractoren en auto’s als gast van deze straat gebruik kunnen maken.

Kapel

De weg rondom de Kapel zal van ander asfalt worden voorzien. De paden bij de kapel zelf worden wegens gebrek aan middelen niet aangepakt door de gemeente. Zij hopen dat de burgers hier eigen initiatieven voor zullen ontplooien.

Recreatiegebied

Vanwege de uitbreiding van Best Zoo, de aanleg van een uitkijktoren en de bouw van een bezoekerscentrum van Brabants Landschap wordt een flink aantal straten op de schop genomen.

Er zal een subtiel onderscheid worden gemaakt tussen de bestrating van de “gewone” wegen (licht asfalt) en die in de directe omgeving van het recreatiegebied. Deze laatste zullen voorzien worden van klompafdrukken in het asfalt (“streetprint”) en er worden nieuwe LED-lantaarns geplaatst.

Voor een veilige oversteek  van de Natuurpoort naar BestZoo wordt opvallend geelachtig asfalt en goede verlichting toegepast. Daarnaast komt er een natuurpad dat naar de uitkijktoren leidt. In maart start de aanleg van de parkeerplaats.

Projectleider Johan Vos van de gemeente gaf aan dat een aantal wegen wegens gebrek aan middelen nog niet kan worden aangepakt.  Tegelijkertijd erkende hij dat met name de Lage Vleutweg dringend onderhoud behoeft.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.