Hoe gaat het met Lieve Warmoeskerken NA Holland’s Got Talent?

0
109
wilma vervoort-tekstschrijver-content schrijven-lieve warmoeskerken

Toen het Nederlands Kampioenschap Paalsport vanwege corona niet doorging kwam er ruimte voor een andere langgekoesterde wens van paalsporter Lieve Warmoeskerken: meedoen aan een talentenjacht. Want Holland’s Got Talent had haar vlak daarvoor benaderd. Ze moest een pre-auditie insturen en belandde uiteindelijk in de finale.

“Het was natuurlijk heel jammer dat het NK niet doorging. Maar daardoor kon ik wel meedoen met een talentenjacht. Dat wilde ik altijd al maar het NK, en eventueel het WK, ging natuurlijk voor” vertelt Lieve.

Ze kijkt met veel plezier terug op haar deelname. “Ik had nooit gedacht dat ik zelfs maar de halve finale zou bereiken! Maar ik stond uiteindelijk met 7 andere kandidaten in de finale. Het was een hele mooie ervaring. Sinds die tijd krijg ik ook meer aanvragen voor interviews en zo.”

Lieve vindt het vooral belangrijk dat paalsporten goed op de kaart wordt gezet en dat meer mensen het gaan doen. “Als ik nu zeg dat ik aan paalsporten doe zeggen mensen vaak: O ja. Dan denken ze toch wel eens aan een stripteaseclub of zo! En dat zou ik graag willen veranderen. Want het is een heel serieuze sport waar veel bij komt kijken en waar je hard voor moet trainen. Dat zou ik mensen heel graag duidelijk willen maken.”

Ze begon 3 jaar geleden met de paalsport. “Ik begon een beetje te zwieren aan een paal die bij een vriend in de tuin stond en vond het zo leuk dat ik mijn ouders vroeg of ik mocht gaan paalsporten. En dat mocht.” Ze ging in Best op les. Hoe je dan begint? “Nou, gewoon. Met hele simpele oefeningen en natuurlijk word je goed vastgehouden terwijl je het leert. Langzaam maar zeker worden de oefeningen dan moeilijker.”

Tijdens een Nederlands Kampioenschap kwam ze Dineke Minten tegen, Nederlands Kampioen èn wereldkampioen. Lieve heeft een grote bewondering voor haar. “Voor Kerst vroeg ik een privéles van haar en zo ben ik in haar team terechtgekomen.”

Met name vóór grote wedstrijden traint ze veel met Minten. Die laatste denkt ook mee over het thema van de act, de choreografie en de kleding. “Voor een act kun je niet zomaar wat doen. Er is een zogenaamd Compulsoryboek waarin de verschillende categorieën van oefeningen staan. Uit elke categorie moet je een paar oefeningen kiezen. Al die oefeningen moet je op zich natuurlijk stuk voor stuk goed uit kunnen voeren en dat is een kwestie van oefenen. Maar ze moeten natuurlijk ook mooi in elkaar overgaan en daar maak je dus een choreografie voor.” Zodra het thema bekend is maakt Minten een ontwerp voor de kleding en die wordt vervolgens met de hand gemaakt.

Wat ze in de toekomst met paalsporten wil bereiken? “Nou ja, ik wil graag het Nederlands Kampioenschap winnen en naar het Wereldkampioenschap toe. Dat wil ik in 2021 graag bereiken. In de toekomst blijf ik ook graag met paalsport bezig. Het zou wel leuk zijn om les te geven. Nu help ik wel eens mee als assistent tijdens de les door oefeningen voor te doen aan de kleintjes die les krijgen. En ja, er zijn zeker ook professionele paalsporters. Daar denk ik ook wel eens over na, hoe het zou zijn om dat te worden.”

Voorlopig kan Lieve helaas niet trainen. Tijdens de gym kwam ze ten val en schoot haar elleboog uit de kom. “Ik heb hem zelf geprobeerd goed te zetten maar ik had zoveel pijn dat ik toch geopereerd moest worden. Gelukkig mag volgende week het gips eraf en kan ik beginnen met 3 weken voorzichtig oefenen. Ja, niet aan de paal natuurlijk! Dat gaat nog wel wat langer duren. Ik hoop dat ik begin februari of zo de draad weer kan oppakken.”

Met dank aan Fleur Warmoeskerken voor de foto en de toestemming deze te gebruiken.

Ik schrijf voor de krant, voor mezelf en, als je wilt, ook voor jou. Weten hoe het werkt? Neem dan contact met me op.

Je kunt dit artikel ook hier lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.