Kerstsfeer in De Vleut Best

0
300
Tekstschrijver-Best-Content Schrijven -Wilma-Vervoort-Correspondent-Eindhovens-Dagblad-Kerst in de Vleut

Van harte welkom bij Kerst in de Vleut

De inwoners van De Vleut zijn al druk in de weer om de sfeer van Kerstmis op te roepen. Ook dit jaar is iedereen weer van harte welkom om Kerst in de Vleut te komen vieren. Centraal staat de grote Kerststal bij het Mariakapelletje, met ook dit jaar weer een herberg. De kerststallenroute is uitgezet, niet alleen op papier maar ook digitaal.

In 1994 zijn we gestart met de Kerststal en het is de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een ware traditie. Het uitdragen van de kerstgedachte en de betekenis voor buurtschap “ De Vleut ” is daar natuurlijk ook debet aan.

Kerststal en herberg

Het is niet alleen bij de kerststal gebleven. Zo is er vanaf 2016 een herberg te vinden waar de bezoekers nagenoeg ieder dag een warm drankje krijgen aangeboden. Ook is daar een toiletvoorziening beschikbaar. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door het buurtbudget van de gemeente Best.

Feestelijke opening

De feestelijke officiële opening vindt plaats op zondag 15 december om 18.00 uur met een lampionnenoptocht door kinderen, vertrekpunt is Best Zoo. Na de opening is er voor de kinderen warme chocolademelk, beschuit met muisjes en voor de volwassenen een glaasje glühwein.

Op eerste kerstdag worden er bij de kerststal tussen 14.00-17.00 uur door een herder kerstverhalen verteld. Ook dan wordt er warme chocolademelk en glühwein geschonken.

Kerstallenroute

Inmiddels ook al een traditie: de kerststallenroute. Die wordt dit jaar al weer voor de 7e keer georganiseerd. Langs de 7 kilometer lange fiets-en wandelroute wordt door de aanwonenden een kerststal geplaatst die vanaf de straatkant te zien is. Door de inzet van vele bewoners hebben we dit jaar bijna 100 stalletjes langs de route! Vooral s’avonds is deze route erg sfeervol omdat de meeste kerststalletjes dan ook verlicht zijn. De afgelopen jaren hebben al vele honderden mensen deze route gewandeld en gefietst en genoten van een sfeervol De Vleut.

Het Goede Doel

Een deel van de opbrengst van de knikengel en het branden van kaarsen in de Mariakapel wordt ook dit jaar weer aangewend voor het goede doel; dit jaar is dat Stichting Zomerkamp Best.

Meer informatie over Kerst in de Vleut, waaronder de kerststallenroute, is te vinden op de nieuwe website: www.kerstindevleut.nl. Ook is de route opgenomen als app bij ‘Routes in het groene woud’.

Openingstijden

Dit jaar is de kerststal open van 15 december tot en met 6 januari 2019.De kerststal is iedere dag te bezichtigen van 9.00-22.00 uur. We hopen weer vele mensen te mogen verwelkomen in de Vleut!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.