Expositie Dementie-project 2019 De Enck Oirschot

0
413
Expositie Dementie-project 2019 De Enck OirschotTekstschrijver-Best-Wilma-Vervoort-Correspondent-Eindhovens-Dagblad-Kempenhorst Oirschot
Expositie Dementie-project 2019 De Enck Oirschot

Interviews

Tijdens deze expositie “Dementie-project 2019” zijn de kunstwerken te bewonderen die leerlingen van het Kempenhorstcollege hebben gemaakt op basis van interviews die zij hielden met mensen die aan dementie lijden.

Op de foto een aantal van de mensen die betrokken waren bij de begeleiding en natuurlijk een paar leerlingen die mee hebben gedaan. In een eerdere blog schreef ik in meer detail over dit project. De resultaten van al hun inspanningen zijn nu dus te bewonderen.

30 leerlingen van rond de 14 jaar oud die de BEVA-richting volgen (Beeldende Vakken) hebben inmiddels interviews gehouden. Zo ook Lenne van de Loo en Paula Raes. “We kregen een telefoonnummer van iemand die we konden gaan interviewen en die moesten we zelf bellen. Dat was best een beetje eng maar ja. We gingen er samen heen en ik dacht dat het misschien ongemakkelijk zou worden maar dat was het helemaal niet!” aldus Lenne. Ter voorbereiding hadden de studenten onder andere de film Still Alice gekeken, een film over een vrouw van 50 die de diagnose Alzheimer krijgt. Ook werden ze voorgelicht door professionals die bij zorginstellingen werken en werden ze geholpen met het opstellen van de vragen.

Expositie Dementie-project 2019 De Enck Oirschot

De expositie wordt gehouden in De Enck in Oirschot en is gratis toegankelijk. De openingstijden zijn als volgt: op 16 december van 15:00 tot 24:00, op 17 december van 9:00 tot 24:00 en op 18 december van 9:00 tot 15:00.

De expositie is tot stand gekomen door een samenwerking van het Kempenhorst College, de zorginstellingen Amalia, Archipel, en St. Joris en de Lions Club Best Oirschot.

Ik kan ook voor jou content schrijven! Neem contact met me op of kijk op mijn website

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.