Love 4 Life Kids festival 9 juli in Best

0
719
inandoutofafrica-menopause nomad-mijn moedboek -tekstschrijver-powerofthepen-interactiveacts-wilma vervoort-loce 4 life kids best

Kinderen van verschillende nationaliteiten met elkaar verbinden via kunst, muziek en dans. Want om daaraan mee te doen hoef je elkaars taal niet per se te spreken. Tijdens Love 4 Life Kids gaat het om non-verbale communicatie. En, omdat eten en drinken óók verbindt, worden er hapjes uit verschillende landen geserveerd.

Kinderen spreken universele taal

“In deze tijd is verbinding zo belangrijk. Op alle fronten gewoon!” betoogt Olga van der Pennen. Zij is initiatiefneemster en organisator van Love 4 Life Kids. De ‘volwassen’ editie van het festival organiseerde Van der Pennen enkele jaren geleden al eens voor het Bijna Thuis Huis ‘De vlinder’ in Best. Nu vond ze dat de focus op kinderen moest komen te liggen. “Ik kreeg van iedereen die ik benaderde een warme reactie” zegt ze trots. “Het mooie aan kinderen is, dat ze altijd een gezamenlijke taal weten te vinden om met elkaar te communiceren, ook al spreken ze elkaars taal niet. Wat zou het mooi zijn als volwassenen dat ook zouden doen. Dan zag de wereld er heel anders uit.”

Een leuke middag voor kinderen moet het worden. “Laagdrempelig, want alles is gratis en het is in de bibliotheek. Dat is een echte ontmoetingsplek waar je makkelijk naar binnen loopt. En ouders, opa’s en oma’s zijn natuurlijk ook van harte welkom. Maar … de activiteiten zijn echt gericht op kinderen.”

Chinees voorlezen

Zo loopt Jeth rond, van het Jeugdtheater, waarmee kinderen op de foto kunnen. Ze kunnen figuren maken van ballonnen en geschminkt worden. Maar er worden ook dansworkshops gegeven, zoals een balletklas. Het programma wordt geopend met een dans uit Indonesië. Daarna kunnen de kinderen ook muziek maken met verschillende instrumenten. Kinderkoor De gouden appeltjes uit Best treedt op en er wordt ook nog in verschillende talen voorgelezen, waaronder Chinees!”

In Best hebben we ook mensen uit Oekraïne verwelkomd. Hun kinderen presenteren een speciaal programmaonderdeel met Oekraïense muziek en dans. “Het hele evenement gaat over verbinding, en niet over politiek. Kunst verbindt maar politiek vervreemd.”

De kinderen kunnen ook een kleurplaat inkleuren, een ‘vredeswens’, en die zullen worden opgehangen in de bibliotheek.

Gratis toegang

Het Love 4 Life Kids festival wordt gehouden op 9 juli tussen 11 en 14 uur in de bibliotheek in Best. Alle kinderen tussen 4 en 12 jaar, hun ouders, opa’s en oma’s, zijn van harte welkom. De toegang is gratis.

Ik schrijf voor de krant, voor mezelf en, als je dat wilt, ook voor jou. Al die verhalen die door jouw hoofd dwarrelen … zo opgeschreven dat je jezelf er precies in herkent. Ja! Zo bedoelde je het! Weten hoe dat werkt? Klik hier om contact met me op te nemen. Dan kunnen we het erover hebben. Je kunt dit artikel ook in de krant lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.