Marion Bruurs buurtkastje is inmiddels zo groot dat ze er zelf in past!

0
102
inandoutofafrica-menopause nomad-wilma vervoort - Interactive Acts Eindhovens Dagblad Tekstschrijver buurtkastjes- stichting sogoed

In Best hebben vier mensen een buurtkastje in hun voortuin staan, gevuld met producten voor mensen die het moeilijk hebben. Marion heeft een grote metalen kast staan en licht mensen via Facebook in wat er op voorraad is. Volgens haar is de nood hoog.

Hoe is het mogelijk, in Nederland …

,,Ik ben blij dat ik het kan doen en op deze manier mensen kan helpen. In het begin kwamen mensen ’s nachts spullen halen, of althans: in het donker. Maar inmiddels is dat veranderd. Langzaam maar zeker heb ik een aantal mensen leren kennen en hun verhalen gehoord. Die zijn zo schrijnend! Ik vraag me wel eens af hoe dit toch mogelijk is, bij ons in Nederland.”

Inmiddels weet ze zo ongeveer wie wat nodig heeft en om mensen snel te informeren begon ze onlangs een Facebookgroep. Wanneer je je daarbij aanmeldt, ontvang je updates over de producten die net in de kast zijn gezet. ,,Ik stuur ook wel persoonlijke apps. Dan vertel ik dat er vers brood of groente is neergezet. Of luiers.’’

Stichting So Goed

Eind augustus 2022 bestelde ze haar eerste buurtkastje bij Stichting So Goed. Die kastjes worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. ,,Dat kastje bleek al snel veel te klein en het dressoir wat ik daarna neerzette ook. Nu heb ik dus via een bedrijf die grote metalen kast weten te bemachtigen.”

Volgens Marion is er van alles te vinden in haar kast. ,,Niet alleen levensmiddelen maar ook schoenen, kleding, speelgoed en producten zoals shampoo. Ik controleer elke dag wat er in de kast staat en zet het op Facebook.”

Misbruik wordt gecorrigeerd

Haar spelregels zijn duidelijk: niet meer dan vijf producten per dag meenemen. Wordt er wel eens misbruik van gemaakt? ,,Hoogstzelden. Toen ik het een keer zag, ben ik meteen naar buiten gestruind en heb ik uitgelegd dat er nog meer mensen zijn die het moeilijk hebben.”

Mensen zetten regelmatig spullen voor haar voordeur neer en daar is ze blij mee. ,,Alle donaties zijn van harte welkom.”

Je kunt dit artikel ook in de krant lezen. Dank je wel Marion, voor de foto’s!

Ik schrijf voor de krant, magazines en allerlei organisaties, altijd op basis van een persoonlijk gesprek of interview waarin ik goed luister en de juiste vragen stel. Zit jij om een goede tekst te springen? Klik hier om contact op te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.