Massimo Dutti, stijlvol en niet al te duur

0
1518
massimo dutti

De eerste keer dat ik bij een Massimo Dutti-winkel naar binnen stapte dacht ik dat het een Italiaans merk was. Maar mijn nichtje Marilyn vertelde me dat het Spaans was. Het heeft in mijn ogen echt de Italiaanse stijl en de maten passen veel beter dan die van andere Spaanse merken.

Of je je zakelijk of casual wilt kleden maakt niet uit, je kan er alles vinden. Kleding, schoenen, tassen, riemen en … allemaal even mooi! Ze zijn niet overdreven duur, zeker gezien de kwaliteit die ze leveren. Maar wat me vooral trekt is het feit dat het geen dertien-in-een-dozijn kleding is.

Verder hangt alles heel slim ingedeeld in de rekken. Je ziet meteen wat bij elkaar past in plaats van dat je zelf door zo’n winkel moet struinen om stukken bij elkaar te zoeken. Ik ben zelfs gaan abonneren op hun nieuwsbrief en ja, je krijgt er wel zowat dagelijks eentje binnen … maar MOOOOOOI. En vooral als ze met de uitverkoop beginnen is het moeilijk te weerstaan.

Een van hun meest bekende items is het korte leren jasje, in allerlei kleuren en van dat heerlijke zachte leer met altijd een mooie voering. Als je de mazzel hebt om er daar een van op de kop te tikken in de uitverkoop … YES! Ik heb een blauwe weten te bemachtigen en draag hem heel vaak. Want hij past eigenlijk overal bij.

En dan hun “vrouwenpakken” zoals ik het altijd maar noem. Strak gesneden colberts, broeken die net boven je enkel zitten, zakelijk maar heel vrouwelijk. Ook iets om in de uitverkoop op te letten!

Er zijn zeven winkels in Nederland, ruime paskamers, ook lekker trouwens en heel professioneel personeel, nooit opdringerig. Maar de webshop! Mooie verpakking, kleding zit in vloeipapier en altijd prompt je geld terug wanneer je (komt bijna niet voor) het toch wilt retourneren.

Ja, ik ben een fan. O ja, ook voor mannen en kinderen trouwens. Zit nu, al typend, te kijken en zie meteen een linnen broekpak voorbij komen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.