Muzikale Oktober Best 2021 gaat vooralsnog DOOR!

0
348
Olga van der Pennen

Stichting Muzikale Oktober Best organiseert elke twee jaar een muzikaal festival in Best. Olga van der Pennen, programmadirecteur, heeft aangekondigd dat zij goede hoop heeft dat het festival dit jaar gewoon kan plaatsvinden, ondanks alle coronamaatregelen die nu nog van toepassing zijn.

“Oktober is over 7 maanden. In die tijd kan er veel veranderd zijn. Natuurlijk kondigen we nu aan onder voorbehoud, maar we vinden het belangrijk om mensen perspectief te bieden. Uitzicht te geven op het kunnen bijwonen van prachtige muzikale evenementen. En, zoals gewoonlijk, is de toegang tot deze evenementen gratis. Want we willen muziek voor iedereen toegankelijk maken” aldus Olga.

In 2021 speelt het getal 21 een belangrijke rol bij het vaststellen van het thema van het festival. Twee componisten krijgen in de programmering extra aandacht: Camiel Saint-Saëns, gestorven in 1921 en Astor Piazzolla geboren in 1921. Saint-Saëns is het meest bekend door zijn compositie Le Carnaval des Animaux en Piazzolla kent bijna iedereen door Adios Noniño, het stuk dat door Carel Kraayenhof gespeeld werd op de bruiloft van Willem Alexander en Maxima.

“Het festival is dit jaar kleinschaliger van opzet dan in 2019” vervolgt Olga. “Dat vinden wij beter passen in de tijd waarin we nu leven. Maar kleinschaliger wil niet zeggen dat het kwalitatief minder hoogstaand is. Want dat is zeker niet het geval.” Het festival vindt plaats van 8 tot en met 24 oktober en besteedt ook aandacht aan de bevrijding van Best die op 24 oktober wordt herdacht. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.stichtingmob.nl

Met dank aan Olga van der Pennen voor het rechtenvrij beschikbaar stellen van de foto.

Ik schrijf voor mezelf en voor opdrachtgevers. Ook voor jou als je dat wilt! Weten hoe dat werkt? Neem dan contact met me op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.