NK Veldloop Ambtenaren Best 3 april

0
1198
Tekstschrijver Best Wilma Vervoort Correspondent Eindhovens Dagblad NK Veldloop Ambtenaren

NK Veldloop Ambtenaren editie 32

De 32e editie van de NK Veldloop voor ambtenaren wordt vanwege het 200-jarig bestaan dit jaar gehouden in Best. Op 3 april wordt er 6, 9 of 12 km hardgelopen rondom Aquabest en het bos erachter. Daarnaast wordt er gewandeld in Natuurgebied De Nieuwe Heide.

“We begonnen in september 2018 te inventariseren wat er allemaal moest gebeuren. Toen dachten we op een gegeven moment wel Oei! Het is wel héél veel werk! “ Aan het woord is Geert Driessens van de gemeente. “We hebben 9 werkgroepen geformeerd die elk verantwoordelijk zijn voor een bepaald onderwerp, zoals sponsors of vrijwilligers.  We hebben heel veel steun gehad van de gemeenten Breda en Helmond, die zelf eerder de organisatie hebben gedaan. We hoefden niet het wiel opnieuw uit te vinden, maar er kwam toch best wel wat maatwerk bij kijken.” De wand is behangen met indrukwekkende Project Veldloop-schema’s.

Officieel kampioenschap

“Het is wèl een officieel Nederlands Kampioenschap” vervolgt Wichard de Benis, oud overall-winnaar die al zeker voor de 20e keer meeloopt. “Er mag niks fout gaan! Stel je voor dat de tijdregistratie niet werkt of dat de lopers de verkeerde route pakken!” De kans dat dat gaat gebeuren lijkt uiterst klein want er zijn voldoende back-up scenario’s ingebouwd, tot stopwatches aan toe.

De Veldhoop gaat over verbroedering, ondanks het competitie-element. “Iedereen voelt zich betrokken en we moedigen elkaar ook aan tijdens de wedstrijd. Dat zal ook wel nodig zijn want de meesten hebben gewoon op de verharde weg getraind. Bij Aquabest lopen ze echter op het strand en in het bos en dat is beduidend zwaarder. Maar de afwisseling tussen bos en strand is natuurlijk prachtig!” vertelt Marianne van Boekel, zij doet al voor de 16e keer mee.

Fair Sports Oirschot

Tekstschrijver Best Wilma Vervoort Correspondent Eindhovens Dagblad NK Veldloop Ambtenaren 2019De organisatie is er in geslaagd kostenneutraal te opereren en daar zijn ze best trots op. “We hebben zelfs nieuwe tenues aan kunnen schaffen, dat werd ook wel eens tijd” lacht Driessens. “Zowel mannen als vrouwen droegen hetzelfde en dat paste natuurlijk niet echt. Nu dragen we mooie trainingspakken, polo’s en shirts. Fair Sports Oirschot is na een selectieprocedure als beste leverancier uit de bus gekomen en heeft ons prima geadviseerd!”

De organisator van vorig jaar, Breda, draagt op 2 april na een estafetteloop de “tafelpoot” officieel over aan Best. Op deze tafelpoot staan alle gemeenten vermeld die eerder de Veldloop organiseerden. “Volgend jaar is het in Wierden, zo’n 150 km vanaf Best! Dan gaan WIJ die estafette lopen” lacht Driessens. “Maar dat is van later zorg, we gaan nu eerst deze Veldloop tot een goed einde brengen!”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.