Beursvloer Best: DEAL or NO DEAL? Doe ook mee!

0
1500
Tekstschrijver Best Wilma Vervoort Inteactive Acts maatschappelijke beursvloer best

Maatschappelijke beursvloer

Particulieren, organisaties, ondernemers, ze kunnen op de maatschappelijke beursvloer onbeperkt deals met elkaar maken. Er wordt echter niet afgerekend in euro’s maar in tegenprestaties. Hoekmannen brengen partijen met elkaar in contact om deals te maken.

Het is alweer de vijfde keer dat de beursvloer wordt georganiseerd. Werd het vroeger door WBO geregeld die ook Oirschot erbij betrok, dit jaar ligt de organisatie in handen van Pleinbest en is de vloer uitsluitend bedoeld voor partijen uit Best.

Hoe werkt de beursvloer?

Het evenement versterkt ook de lokale contacten en samenwerking.  Er lopen hoekmannen rond aan wie je je deal kunt voorleggen, zij gaan dan kijken of ze een geschikte partij kunnen vinden. Maar natuurlijk mag je ook zelf partijen benaderen.

Na anderhalf uur stopt de handel en kunnen de aanwezigen nog gezellig aan de borrel. Een accountant bekijkt de afgesloten deals en hangt er een prijskaartje aan. Op die manier wordt dan bepaald wat de totale waarde aan afgesloten deals is. “Niet dat daar verder iets mee gebeurt, maar het is leuk om te weten” lacht Tom Lassing, de drijvende kracht achter het geheel.

Geschiedenis beursvloer

Hij vertelt in het kort iets over de geschiedenis. “ABNAMRO droeg in 2013 het idee aan bij WBO en in 2014 gingen ze van start in Oirschot. Het concept sloeg direct aan en in 2015 werd er voor meer dan 70.000 euro in waarde verhandeld. De laatste beursvloer dateert van 2017, toen viel ons op dat er heel veel deals waren maar met een veel lagere waarde dan de jaren ervoor. Dat kwam omdat er niet veel ondernemers meededen. Daar willen we dus dit jaar extra aan gaan trekken.”

Ondanks dat ondernemers onderling naar hartenlust kunnen dealen is het eigenlijk wel de bedoeling dat de deals ook een maatschappelijk karakter hebben. Lassing komt met een voorbeeld: “Denk bijvoorbeeld aan Toneelvereniging De Narrekap die straks in september een toneelstuk in de Batafabriek gaat opvoeren. Die locatie moet natuurlijk worden aangekleed maar het is veel te duur om alles zomaar nieuw aan te schaffen. Dus zij zouden bijvoorbeeld stoelen kunnen lenen van een organisatie die in ruil daarvoor dan toegangskaartjes krijgt.

De beursvloer wordt gehouden op 25 april vanaf 18.00 uur in QB te Best. Aanmelden kan via pleinbest.nl Deelname is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.