Nog gauw even naar JethBest jeugdtheater?

0
409
Jeugdtheater Jeth Best-Eindhovens Dagblad-Wilma Vervoort-Content Schrijven-Tekstschrijver

Ook deze zomervakantie begroet Jeth de kinderen tijdens vijf voorstellingen in het Joe Mann Natuurtheater in Best. Ze werden goed bezocht en je kunt er nog heen als je een beetje opschiet tenminste!

Jethbest Jeugdtheater is een onderdeel van Stichting Dorpsplein Evenementen (SDE). Een team van enthousiaste vrijwilligers komt elk jaar met een speciaal programma voor kinderen. “En dit jaar is dat al voor de 68ste keer!” vertelt Matjan van de Ven. Hij zit in het bestuur van SDE. “De eerste voorstelling hadden we maar liefst 500 toeschouwers! Daar zijn we heel trots op want we doen echt ons best om afwisseling te brengen in de voorstellingen. De ene keer is het ‘gewoon’ een sprookje, vaak wel in een modern jasje gestoken, de andere keer is het een verhaal waarin het publiek zelf de hoofdrol speelt.” Moos en zijn vader Bram komen elk jaar naar de voorstellingen en genoten enorm van ‘De Bremer Stadsmuzikanten’.  Ze vonden het ook dit keer weer “Superleuk! En tot de volgende keer!”

Verhalen beleven

Verhalen lezen in een boek is mooi, maar tijdens een voorstelling ‘beleeft’ men een verhaal veel meer omdat er meer zintuigen worden aangesproken. “Kinderen interpreteren ook de mimiek en de lichaamstaal. Dat is goed voor de ontwikkeling van hun sociale vermogens.”

Kaartjes in de voorverkoop zijn goedkoper dan kaartjes bij de kassa. Kijk voor meer informatie over de voorstellingen en de kaartverkoop op jethbest.nl

Ik schrijf voor de krant, voor mezelf en, als je dat wilt, ook voor jou. Al die verhalen die door jouw hoofd dwarrelen … zo opgeschreven dat je jezelf er precies in herkent. Ja! Zo bedoelde je het! Weten hoe dat werkt? Klik hier om contact met me op te nemen. Dan kunnen we het erover hebben. Je kunt dit artikel ook in de krant lezen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.