Officiele opening Pluktuin Kadans Best

0
631
Tekstschrijver Best Wilma Vervoort Correspondent Eindhovens Dagblad Interactive Acts Pluktuin Kadans Best

Op zondag 23 juni wordt de Pluktuin bij buurthuis Kadans officieel geopend. U bent van harte welkom tussen half 12 en half 2 op de St. Jozefstraat. Voor een lekker en gezond hapje en drankje wordt gezorgd. Voor de kinderen is er van alles te doen.

Om 11.45 uur vertellen we u over het ontstaan van deze tuin en wat er allemaal in te vinden is. Er is ook een imker aanwezig die u van alles kan vertellen over het leven van de bij.

Een groot team van vrijwilligers heeft ruim een jaar gewerkt om de pluktuin te realiseren. En het is prachtig geworden! WBO heeft hen met raad en daad terzijde gestaan bij al het werk.

De Pluktuin is vrij toegankelijk; er staan veel onbespoten fruitbomen, fruitstruiken en groentes. We nodigen bezoekers aan de tuin van harte uit om het fruit en de groente te komen plukken en lekker op te eten. Dat geldt ook voor de eitjes die u misschien vindt.

Verder zijn er diverse zitjes aanwezig om heerlijk te relaxen en naar de geiten en kippen in de bokkentuin te kijken. Natuurlijk is ook aan de vogels en insecten gedacht. We hebben egelhotelletjes gebouwd, een vogelhuisje en een onderkomen voor vleermuizen. En natuurlijk diverse insectenhotels. De tuin heeft ook een educatief karakter want er staan her en der informatiebordjes met uitleg over flora en fauna.

In de Pluktuin is van alles te beleven! Dus kom gezellig een keertje langs!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.