Overdosis puppy-schattigheid

0
248

Dat is het beslist! Ze zijn TE schattig voor woorden.

De manier waarop ze lopen, als telgangertjes. Waarop ze boven op elkaar ploffen en in slaap vallen. Ze trekken aan elkaars staart en oren en blaffen (nou ja, op hun manier dan toch) als het ze te veel wordt.

wilma vervoort-tekstschrijver-content schrijven-huisdierenoppasaanhuis-miridaki
Miridaki

Met mam spelen is het allerleukst. Ze rukken en trekken aan haar en zij straft ze flink af als het te ver gaat. Vanmorgen heeft ze de hele tijd achter “terror-bambi” aangezeten. Dat is de kleinste van het stel, lichtbruin en ze heeft van die prachtige ogen. Maar ondertussen is het een kleine bullebak. Ze sjeesde de hele tijd achter Miridaki aan en op een gegeven moment had ze het, zoals ze dat in Brabant noemen, “Begaaid”. Hoe omschrijf je dat? In keurig ABN zou je zeggen: ze was iets te ver gegaan. Mam joeg haar op en niet te zuinig.

Ik zat zwijgend in de stoel in de puppy-ren en dacht: ik moet me er niet mee bemoeien. En toen ze eenmaal door had dat Mam toch ECHT de baas is ging ze liggen en kwam diezelfde mam haar schoonlikken en bij haar zitten. Tough Love noemt mijn verkering dat.

‘Morgens om 6 uur springt Miridaki boven op mij op bed en wordt het tijd om op te staan. Ze gaat naar buiten en op dat moment worden de pups ook wakker. Ze maken een herrie! Ik ga dan het eten klaarmaken en haal Miridaki naar binnen terwijl de pups zich tegoed doen aan twee borden met brokken en vlees.

Ondertussen ruim ik de poep op (op de nuchtere maag!), haal ik de vieze matrasjes uit de manden waar ze in slapen en ververs het water. Daarna ga ik met Miri aan de wandel. Het is dan zeg maar half 8. Tegen de tijd dat we terugkomen is het eten wel gezakt en gaan we spelen. Althans: zij gaan spelen, ik ga in een stoel zitten kijken met een van de kleintjes op schoot. En dat vinden ze heerlijk. Ondertussen knauwen ze op alles en dat voel je goed met die scherpe tandjes die ze hebben!

Miridaki speelt met het speelgoed wat er ligt en de pups hangen aan de touwen of hollen achter de balletjes aan. Zei ik al dat het TE schattig was??

’s Middags eten ze weer, maar dan houden we het rustig vanwege de temperatuur en de vliegen. Want die zijn er genoeg! Om een uur of 4 ga ik weer bij ze zitten en gaat mam weer een lesje opvoeden doen.

En om 7 uur gaan ze weer eten. Daarna hoor je ze eigenlijk al niet meer en als ik om 10 uur de lichten uitdoe buiten slapen ze vaak al als kleine osjes. Miri waakt als een idioot over haar pups en komt tegen tienen uitgeteld binnen. Ze slobbert haar bak water leeg en gaat naar bed! Meestal slaapt ze op de koude tegels voor mijn bed en soms gaat ze in de logeerkamer in de brede vensterbank liggen snurken.

Nou, dat is zo’n beetje ons ritme. Ik heb ook nog twee buitenkatten die ’s avonds komen eten op het dakterras. Het is een hele beestenboel!

De pups gaan als ze allemaal zo gezond blijven als ze nu zijn EN een goed tehuis vinden half januari naar Nederland. Dan zijn ze klaar en hebben ze alle entingen gehad die vereist zijn. Maar vooralsnog blijven ze lekker bij mij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.