Pleinbest: Ontmoeten – Vinden – Verbinden

0
1875

Een ontmoetingsplek op het internet, dat is Pleinbest.

“De bedoeling is dat de bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties elkaar beter kunnen vinden. Door de kruisbestuiving krijgt elk initiatief veel meer aandacht en zijn alle partijen op de hoogte van wat er speelt. Op die manier kan je veel makkelijker kennis maar ook spullen met elkaar delen. Als je bijvoorbeeld een evenement wilt organiseren kan dat veel schelen in de kosten en de organisatie.”

Aan het woord is Tom Lassing, een van de vrijwilligers achter Pleinbest. Hij hoopt dat de gemeente het platform ook zal gaan gebruiken want ze willen immers een bewonerspanel gaan opzetten omdat ze de burgers meer willen betrekken en raadplegen.

Zowel bewoners als organisaties kunnen zich registeren en presenteren op Pleinbest. Maar niet om zomaar reclame te maken. “Als ondernemer kan je bijvoorbeeld iets vertellen waar mensen echt iets aan hebben, bepaalde tips bijvoorbeeld. Je moet dus wel echt iets brengen.”

Je kan, zodra je je aangemeld hebt op de site, zelf regelen welke informatie je wilt ontvangen en het is ook nog afgestemd op je adres dus heel specifiek wat er in jouw buurt gebeurt. Pleinbest heeft natuurlijk een website en een facebookpagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.