Positieve verhalen social media platform Carlosmomentjes

0
128
Tekstschrijver-Wilma Vervoort-Content Schrijven-carlosmomentjes-jaap bressers

Geluk, positiviteit, vaak zit het in kleine dingen. Het verspreiden van positieve verhalen via het social media platform “Carlosmomentjes”, dat is het idee van Bestenaar Jaap Bressers. Op 24 juli werd het platform gelanceerd; inmiddels hebben zich al meer dan 10000 mensen aangemeld en zijn er zo’n 1000 verhalen te lezen.

Op het platform is geen ruimte voor negativiteit, reclame, sponsorverzoeken of verhalen die alleen maar over jezelf gaan. “Dan moet je maar ergens anders naar toegaan” lacht Jaap. “Je kunt je verhaal zonder meer plaatsen maar als het niet aan de regels voldoet wordt het verwijderd door de redactie.”

De lezers kunnen verhalen die hen raken delen via hun eigen social media-kanalen; zo wordt positiviteit als een olievlek verspreid. “Iemand zei tegen me: ’s avonds in bed kijk ik even op de app en dan val ik met een glimlach in slaap” vertelt Jaap. “Mensen zoeken iets anders, ze zijn die hardheid beu, die negativiteit. Onze verhalen maken duidelijk: de meeste mensen deugen wèl; er gebeurt nog steeds veel moois in deze wereld. Onze lezers zien in dat zij dit soort kleine gebaren óók kunnen maken en ook een positieve bijdrage kunnen leveren. Iemand legde bij de kassa haar statiegeldbon stiekem bij de boodschapjes van een oudere man die vóór haar in de rij stond. Klein gebaar, groot geluk.”

Een ander voorbeeld: een rechercheur die een mooie daad verricht voor een gezin waar juist een jong kindje is overleden. Het jongetje stond altijd met zijn handjes tegen het raam naar buiten te kijken en de ouders wilden graag zijn vingerafdrukken vereeuwigd hebben. Dat lukte niet, maar er werd wel een afdruk van zijn mond gevonden omdat hij een kus op het raam had gedrukt. Die kus is nu vereeuwigd.

Positiviteitspunten

Je kunt positiviteitspunten verdienen door verhalen te lezen, te delen en toe te voegen. Er zijn er inmiddels al duizenden punten uitgedeeld. Via de app Carlosmomentjes heb je de positiviteit als het ware “in je zak” zitten en kun je je er op elk gewenst moment aan laven.

Het “Carlosmomentje” is bedacht door Bressers nadat hij door een zeer ernstig duikongeval in het ziekenhuis belandde. Tijdens een paniekaanval ’s nachts is daar broeder Carlos die een hand op zijn schouder legt en zegt: “It’s ok.” Dat kleine gebaar voelt als een geschenk uit de hemel. Hij besluit dat hij voortaan “betekenisvol” wil leven en daarin zoveel mogelijk andere mensen wil meenemen. Dat doet hij door middel van zijn lezingen, boeken en video’s. Uit de reacties bleek dat mensen zelf óók positieve bijdragen wilden gaan leveren en zo ontstond het idee van het platform.

Bressers heeft het platform samen met een aantal sponsoren gefinancierd waardoor het volledig reclamevrij is. De toegang is ook gratis. Kijk op www.carlosmomentjes.nl. De bijbehorende app Carlosmomentjes kan gratis gedownload worden via de Apple App Store of Google Play Store.

Ik schrijf als correspondent onder andere voor de krant, maar ik kan ook jouw verhalen omzetten tot een prachtige tekst waarmee jij graag voor de dag wilt komen. Hoe dat werkt? Neem eens contact met me op, dan hebben we ’t erover.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.