Stijging Plaasmoorde en plaasaanvalle Zuid-Afrika

0
743

Er vindt volgens de statistieken een stijging van de Plaasmoorde en plaasaanvalle Zuid-Afrika plaats. In juni werden er 40 overvallen gepleegd en 5 mensen vermoord. Op 9 juli was de stand (voor juli zelf): 15 overvallen en 4 mensen vermoord. Waarom deze stijging? Daar komen we pas achter als de daders gepakt worden en ze eerlijk vertellen wat hun motieven waren.

Een paar weken geleden ben ik begonnen met het onderzoek naar de Plaasmoorde (boerderijmoorden) in Zuid-Afrika. Inmiddels heb ik veel reacties gekregen, uit binnen- en buitenland en ik merk dat het onderwerp wel leeft maar weinig tot geen aandacht krijgt in de (main stream) media. En als het daar al terecht komt wordt er, hoe raar het ook mag klinken, “gesust”. Gesust?? Je mag het ook AFGEZWAKT noemen. Onderstaand een paar voorbeelden:
Het valt toch wel mee. Moet je eens kijken hoeveel mensen er daar sowieso vermoord worden! Waarom proberen ze nu weer te suggereren dat het racistische moorden zijn? Natuurlijk zijn het gewoon roofmoorden, ja, ze lopen af en toe wat uit de hand. Het komt gewoon omdat die boeren hun medewerkers niet goed behandelen en ja, dan krijg je dit.

Uitersten opzoeken helpt niet

Mijn persoonlijke mening is dat de discussie zich te veel op de uitersten richt. Zodra je “witte genocide” of “Daden tegen de menselijkheid” gaat suggereren heb je t hard te halen. Want dat zijn zulke principiële zaken, waarvoor criteria zijn opgesteld zodat alles langs die meetlat gelegd kan worden. Dat haalt de focus weg van het probleem op zich. Ook de “apartheid” duikt (uiteraard) weer op: “Die boeren willen een exclusieve behandeling omdat ze wit zijn, ze willen terug naar de apartheid toen zij de dienst uitmaakten. Waarom is een wit leven meer waard dan een gekleurd of zwart leven?”

De regering doet weinig tot niets en dat is natuurlijk gekmakend. Geen duidelijke positie innemen, geen maatregelen nemen en de boel zelfs ontkennen, dat geeft de boerenburger natuurlijk geen moed. Ze hebben het gevoel dat ze worden genegeerd en ontkend.

Roof lijkt geen motief

Het feit dat er weinig tot niets gestolen wordt maar veel gemarteld en gemoord, dat daders urenlang aan de gang kunnen blijven en zelfs ondertussen eten klaarmaken voor zichzelf geeft natuurlijk een indicatie over de koelbloedigheid. De voorbereidingen zijn vaak minutieus, het zijn geen impuls-aanvallen. Daders die gepakt zijn geven achteraf ook aan dat ze vaak wekenlang de boel in de gaten hielden om de patronen van hun toekomstige slachtoffers te ontdekken. Ze hadden vaak foto’s van de hele boerderij en de omgeving, dus kennelijk is er regelmatig sprake van “inside jobs”. Medewerkers van de boerderij geven informatie af in ruil voor een deel van de buit.

Er is een video met een zogenaamde “recruiter” die trots vertelt dat hij probeert medewerkers te ronselen door hen te vertellen dat de boer zoveel geld heeft en zijn medewerkers echt niet goed behandelt. De man in kwestie geeft geen enkele blijk van ongemakkelijkheid naar de interviewer toe en legt ook uit waarom kinderen niet gespaard worden. Als je een tweejarig kind verkracht voor de ogen van zijn vader gaat die man echt wel praten, legt hij uit. Alleen dreigen is niet genoeg, want dan gelooft zo’n vader het niet. Nee, er moet een punt gemaakt worden. Het is TE afgrijselijk voor woorden als je naar die man luistert.

Uit de praktijk

Een aantal zaken doet zich altijd voor. De marteling en afslachting vindt plaats in aanwezigheid van andere gezinsleden. Zij moeten zien wat er gebeurt en afwachten of hen datzelfde lot gaat treffen of niet. Intimidatie is “key”. Er wordt geschoten op kinderen, vrouwen worden verkracht terwijl de man moet toekijken en de martelmethoden zijn ronduit barbaars.

  • Gesmolten plastic, hete olie of heet water wordt over de slachtoffers gegoten
  • Ze worden in een kokendheet bad gezet
  • Ze krijgen een douchekop in hun mond gepropt waarna de hete kraan wordt opengedraaid
  • Nagels worden uitgetrokken
  • Gigantische hoeveelheden steekwonden worden toegebracht
  • Kapotgeslagen flessen of aangescherpte bezemstelen worden in de genitaliën van vrouwen gestoken

Er zijn verklaringen van mensen die de “crime scene” moeten schoonmaken na afloop en hun verhalen zijn afschuwelijk. Zij stellen ook dat deze situaties aanmerkelijk afwijken van andere waar zij hun werk moeten doen.

Kill the boer

Ik krijg vragen over het boek van Ernst Roets: Kill the boer. Ik heb zelf het e-book (Kindle) gekocht via Amazon, volgens mij zijn “gewone” paperbacks niet meer te krijgen. Meer informatie vind je hier

Zodra ik terug ben in Nederland ga ik in gesprek met een aantal mensen die ook vinden dat de plaasmoorde meer aandacht verdienen en dat er ook vanuit de politiek naar gekeken zou moeten worden, zeker wanneer blijkt dat de Zuid-Afrikaanse regering niet adequaat optreedt of zelfs ontkent.

Ik houd jullie op de hoogte. Blijf me volgen en lees mijn andere verhalen over plaasmoorde. Deze bijvoorbeeld, maar er staat nog meer op mijn site en mijn youtube-kanaal.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.