Plaasmoorde en plaasaanvalle Juli 2020

0
562
wilma vervoort-tekstschrijver-content schrijven-plaasmoorde juli 2020

De cijfers over juli zijn vrijgegeven. Het is, zo wordt geclaimd, een voorzichtige schatting omdat lang niet alles wordt aangegeven of correct wordt opgenomen. De plaasmoorde en plaasaanvalle Juli 2020 laten een daling zien qua aanvallen in vergelijking met juli vorig jaar. Dit heeft te maken met de lockdownmaatregelen die van kracht waren in juli. Het aantal moorden is echter meer dan verdubbeld.

Zo weinig maar??

Dat wordt door veel mensen gezegd: waar heb je t over? Het zijn maar 9 moorden! Weet je hoeveel mensen er in de townships worden vermoord?? Of gewoon in de grote stad? Klopt. Maar daar gaat het niet om. Het is immers geen wedstrijd: wie de meeste moorden kan aanwijzen wint en krijgt daarom de meeste aandacht.

Deze misdaden onderscheiden zich door de gruwelijke martelpraktijken waarmee de aanvallen gepaard gaan (die vaak uren duren), de impact daarvan op nabestaanden en buren en de lakse houding, zelfs ontkenning, van de regering. Ik heb er al vaker over geschreven op deze site. Kijk maar eens hier en hier.

De datumdetectives

Gisteren schoot iets me gruwelijk in het verkeerde keelgat. Er werd aan een plaasmoord gerefereerd uit 2017 en meteen waren de “datumdetectives” zoals ik ze noem er als de kippen bij. Waarom moeten er van die oude koeien uit de sloot worden gehaald?? Dat was nou ECHT stemmingmakerij, zo vond men. Het getuigt van een volkomen gebrek aan respect voor de nabestaanden. Het zal jouw vader maar zijn die met een gasbrander wordt bewerkt, of jouw kind waarop geschoten wordt. Dat ten eerste.

Ten tweede: er hoeven geen oude koeien uit de sloot gehaald te worden om “stemming” te maken. Er wordt vrijwel elke dag een aanval op een boerderij uitgevoerd en ongeveer elke 3 dagen een moord gepleegd. Dus “gelukkig” hebben we nieuwe incidenten voorhanden waar we aan kunnen refereren. Sorry voor het sarcasme. Maar ik krijg de kriebels van mensen die deze moorden zo afdoen, alleen maar omdat ze denken dat hun eigen “zaak” daar onder lijdt.

En dan de “Zie Je Wel”-types

Die hebben we ook nog. Er is een rechtszaak gaande tegen een vijftal boeren die een aantal medewerkers van een boerderij zouden hebben vermoord. Meteen kun je reacties lezen in de trant van: Zie Je Wel! Die boeren vragen erom! ZIJ vermoorden mensen! Dag in dag uit! Mensen die de gore moed hebben om daar vraagtekens bij te plaatsen worden genadeloos afgeserveerd. De dreigende ondertoon uit sommige berichten: “Wij trekken dat wel recht!” liegt er ook niet om.

We kunnen rustig stellen dat het een gevoelige kwestie is. Volgende week ben ik terug in Nederland en ga ik de zaak verder oppakken. Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte. Vind je ook dat er meer aandacht moet komen voor deze misdaden, deel dan mijn berichten. Het helpt! En vergeet niet: aandacht vragen voor het EEN wil niet zeggen dat ANDERE zaken “dus” niet belangrijk zijn. Dat vergeten mensen nogal eens en dat is bijzonder spijtig.

Ik schrijf, voor de krant, voor opdrachtgevers, voor mezelf … en als je wilt: voor jou. Jouw gedachten, idee, voorstel, mening aantrekkelijk verwoord op een manier waarvan jij zegt: TOP! Wil jij dat ook? Neem dan eens contact met me op. Kunnen we het erover hebben. Kijk er alvast naar uit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.