Tienertent met carnaval door Nieuwstraotje Best!

0
315
tienertent-carnaval-2019

Door toedoen van de vier ondernemers van Het Nieuwstraotje Best en een groot aantal vrijwilligers staat er komende Carnaval gewoon weer een Tienertent in Best. Ondanks dat de gemeente de subsidie beëindigd heeft.

En dat is natuurlijk geweldig nieuws, niet alleen voor de tieners, maar ook voor hun ouders. Hun kinderen kunnen nu lekker in Best carnaval vieren in een gelegenheid waar op zeker geen alcohol binnen komt Althans, dat zweert Netty Mollen van Cafe D’n Ekker: “Wij zorgen ervoor dat er ZEKER geen alcohol in de Tienertent binnenkomt! We gaan dus niet vlak langs de Tuuterstent staan. En we maken er een leuk programma van voor alle jeugd. We spelen spelletjes, een zak chips, noem maar op. Kortom: het komt goed! Wij laten weer zien dat een goede samenwerking tussen lokale horecaondernemers heel goed mogelijk is en ook werkt. Ook in Best.”

Het is zeker een mooie samenwerking tussen de vier ondernemers van Het Nieuwstraotje, te weten Café D’n Ekker, Quatre Bras, Eetcafé FF en Café Manus. Zij sprongen erin toen Stichting BestBeter aangaf met de organisatie van de Tienertent te willen stoppen. En dat kwam weer doordat de gemeente had aangegeven geen subsidie meer te verlenen.

Overigens trekt de gemeente zich niet helemaal terug. Burgemeester Ubachs gaf aan dat er “in natura” wordt geholpen (denk aan zaken zoals dranghekken etc.) En ze hebben ook de garantie afgegeven dat, als er echt niet Quitte gespeeld kan worden, de gemeente gaat bijpassen. Maar dan hebben we het over een substantieel lager bedrag dan er de afgelopen jaren is ingestoken.

De tent kwam tot stand in 2008 in het kader van het alcoholmatigingsproject “Laat je niet flessen” en werd gefinancierd door inkomsten vanuit de carnavalstent van De Tuuters en dus subsidie van de gemeente. In 2017 kondigde de gemeente al aan dat nà 2018 de subsidie zou stoppen.

Waar de tent precies komt te staan is nog niet duidelijk. Zaterdag a.s. steken de vier ondernemers de koppen bij elkaar om de details nader uit te werken. Gelukkig kunnen zij daarbij op de hulp rekenen van een grote groep vrijwilligers die zich altijd sterk heeft gemaakt voor de Tienertent.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.