Verbouwing Bieb Best loopt vertraging op

0
128
inandoutofafrica - wilma vervoort - Mijn Moedboek - Menopause Nomad - Verbouwing Bieb Best vertraging

Half juni was het bestuur en de wethouder nog optimistisch over de verbouwing en herinrichting van de bibliotheek in Best die voor oktober 2022 op de planning stond. Maar naar nu blijkt zijn sinds de aanbesteding de kosten flink gestegen.

Materiaal en mensuren zijn duurder geworden, er blijkt sprake te zijn van achterstallig onderhoud en uit gesprekken met gebruikers kwam naar voren dat er nog extra aanpassingen noodzakelijk zijn. En ook die laatste post werkt natuurlijk kostenverhogend.

Nieuwe scenario’s

Albert Kivits, directeur/bestuurder van de bibliotheek vertelt er het volgende over: “Deze week ronden wij een notitie af voor de gemeente Best waarin we enkele scenario’s hebben uitgewerkt. Op basis van die notitie gaan we in gesprek met het college en de gemeenteraad.” Daarna zal dan een besluit worden genomen over hoe en wanneer de verbouwing uitgevoerd kan worden.

De verbouwing is noodzakelijk omdat de bibliotheek straks meer wordt dan een plek waar je een boek gaat lenen. Er zullen, in samenwerking met de Volksuniversiteit, cursussen worden gegeven en Bestenaren kunnen er bijvoorbeeld met elkaar afspreken of gaan zitten werken zonder dat ze de verplichting hebben consumpties te gebruiken.

Ik schrijf voor de krant, voor mezelf en, als je dat wilt, ook voor jou. Al die verhalen die door jouw hoofd dwarrelen … zo opgeschreven dat je jezelf er precies in herkent. Ja! Zo bedoelde je het! Weten hoe dat werkt? Klik hier om contact met me op te nemen. Dan kunnen we het erover hebben. Je kunt dit artikel ook in de krant lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.