Winnaars raamgedichtenwedstrijd Best krijgen een eigen poster

0
1408
Tekstschrijver Best Webdesign Best Interactive Acts Wilma Vervoort Kunstroute Best

Mabel Mulder, bestuurslid van Kunstroute Best, wilde eigenlijk lege muren in Best beschilderen en daar een gedicht bij plaatsen, maar dat ging nèt iets te ver. Nu zijn er 18 posters gemaakt van één vierkante meter met daarop een winnend gedicht plus een bijpassend kunstwerk. Binnenkort zijn ze door het hele dorp heen te bewonderen.

200 jaar Best

De gedichtenwedstrijd, in het kader van 200 jaar Best, is een initiatief van Kunstroute Best die nauw heeft samengewerkt met Cultuurspoor er Erfgoedvereniging Dye van Best. Ze schreven de wedstrijd uit en waren zeer benieuwd naar wat er binnen zou komen. De opbrengst was verrassend en zeer divers.

Dialect, rijm, lang, kort, over Best zelf of juist helemaal niet: er kwam van alles binnen. De jury heeft er 18 uitgekozen en daar werd een passend kunstwerk bij gezocht. Van die combinatie zijn posters gemaakt. Bij voldoende belangstelling zal er ook een boekje gemaakt worden.

Willie Pluijm

Willie Pluijm uit Best is één van de 18 “winnaars”. “Het viel nog niet mee, 75 woorden is best wel weinig” vertelt hij. Zijn gedicht gaat over de verhuizing van zijn gezin destijds van de stad naar het dorp. “Ik werkte ’s nachts voor de krant. Wij waren de eerste bewoners van de Leemkuilenflat. ’s Nachts was mijn vrouw moederziel alleen in dat hele grote gebouw met onze twee kleine kinderen.” Willie deed mee omdat hij echt iets met taal heeft: “Ja, ik ben tòch een krantenman!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.