Heerbeeck Best 50 jaar: boek over mensen

0
393

Het 50-jarig bestaan van scholengemeenschap Heerbeeck uit Best werd het afgelopen schooljaar al flink gevierd. De afsluiting van de festiviteiten vond plaats op 28 juni jl. met de overhandiging van het boek Heerbeeck College 50 jaar aan burgemeester Ubachs. Geen archiefstuk, maar een kleurrijk boeket van feiten en herinneringen, aldus Arthur de Vries, schrijver en oud-directielid van de school.

Ontwikkeling

Bij het 25-jarig jubileum, in 1993, werd ook al een boek uitgegeven. Het verschil tussen dat boek en het zojuist uitgebrachte exemplaar is significant. Volgens Ton Broeren, bestuurder en algemeen directeur van het Heerbeeck en Kempenhorst College,  is dat verschil een perfecte metafoor voor de ontwikkeling die de school de afgelopen 25 jaar heeft doorgemaakt.

“Vroeger was een school een gebouw, dat blijkt wel uit de manier waarop het eerste boek is opgezet” verklaart hij. “Nu is het een ontmoetingsplaats van mensen en draait het om wat er met hen gebeurt. De beleving is totaal anders.”

Schrijven hele klus

Samensteller en schrijver De Vries heeft er nog een hele kluif aan gehad, aan het schrijven. Maar hij heeft het gedaan omdat hij vond dat feiten vastgelegd moeten worden voor het nageslacht.

Gelukkig hebben veel mensen een helpende hand toegestoken om alle gezichtspunten en invalshoeken te “coveren”. “Als directielid van een school als deze kun je gewoon niet van alles meer compleet op de hoogte zijn. Dan is het fijn te weten dat je kunt terugvallen op anderen die ook al jarenlang rondlopen op het Heerbeeck.”

Op het toilet

Burgemeester Ubachs krijgt het eerste exemplaar uitgereikt, vergezeld van het komische boek Spreuk van de week, een verzameling humoristische opmerkingen van leerlingen en medewerkers. Ubachs is er zichtbaar verheugd mee, een boek waarin ook dit soort zaken worden vastgelegd. Tot zijn grote hilariteit deelt De Vries vervolgens mee dat dit boek bij de meeste mensen thuis op het toilet ligt.

Waar kopen?

Het boek is te koop bij Plus (Rendierwei) en Bruna Best voor 17,50 euro. Voor 2,50 euro extra krijg je Spreuk van de week erbij. Voor op het toilet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.