Zin om samen aan de slag te gaan?

0
854

Zin om onorthodox aan de slag te gaan? De tijd die je nu hebt nuttig te gebruiken zodat je straks geen spijt krijgt van alles wat je nu had kunnen doen?

Na een paar Corona-weken maak ik de balans op: een aantal klussen loopt gewoon door, dus niet alle opdrachtgevers zijn afgehaakt, joehoe! Maar … er zijn flink wat facturen (nog) niet betaald, een paar opdrachtgevers als sneeuw voor de zon verdwenen en sommige projecten vertraagd.

De situatie is niet hopeloos maar zeker ook niet ideaal. Dat is op zijn zachtst gezegd bijzonder vervelend en ja, ik weet dat ik niet de enige niet ben die daarmee kampt. Verzacht dat het leed, helpt het? Nou, je kunt er niet mee afrekenen bij Albert Heijn natuurlijk maar gedeelde smart kan nog steeds halve smart zijn. Tenminste, als we het goed aanpakken.

Ik ben graag aan het werk en weet zeker dat er organisaties zijn die mijn hulp, kennis en ervaring op dit moment goed zouden gebruiken. Maar misschien niet (helemaal) kunnen betalen. Of nog niet kunnen betalen. Ik kan nu twee dingen doen:

 • “Jammer-maar-helaas” zeggen
 • OF
 • Tegen andere condities werken. Misschien een betaling in termijnen, een uitgestelde betaling, wat dan ook.

Ik ga voor optie 2!

Laten we kijken of we “iets” samen kunnen doen waardoor we beiden aan de gang blijven en met iets positiefs bezig zijn. Kijk op mijn LinkedIn-profiel om te kijken wat ik allemaal in huis heb of stuur me een mail met je telefoonnummer, dan bel ik je op.
Aan wat voor klussen denk ik? Lees verder voor meer inspiratie!

Hoe zou je deze tijd goed kunnen benutten?

Als bedrijf of andere organisatie zijn er ongetwijfeld klussen die altijd maar blijven liggen of die je nu al kunt zien aankomen. Plannen die uitgewerkt moeten worden, zaken die je “eens” uit wil zoeken, een aanpak die je eigenlijk zou willen veranderen.

Hoe naar deze tijd ook is, gebruik hem in ieder geval nuttig. Straks, als alles achter de rug is, kom je erachter dat het zo druk is dat je moet woekeren met je tijd en sla je jezelf wel voor je hoofd dat je bepaalde taken en zaken NU niet hebt aangepakt.

De volgende zaken schoten mij zomaar te binnen, er zijn er ongetwijfeld veel meer te bedenken. Misschien heb je zelf goede ideeën? Ik weet niet of ik je overal bij kan helpen, maar ik heb meer dan 40 jaar werkervaring waarvan meer dan 30 als ondernemer. En ik ken een hoop mensen die misschien ook wel zin hebben om mee te doen om aan de slag te blijven.

 • Hoe ga je “straks” verder? Business as usual? Of ga je er met de bezem doorheen?
 • Kun je het schrijven/updaten van noodzakelijke plannen naar voren halen zodat je er straks als het weer druk is minder tijd voor hoeft vrij te maken? Ik ga nu bijvoorbeeld aan een SCHOOLPLAN beginnen dat oorspronkelijk pas in augustus op de rol stond
 • Misschien kun je trainingen die jullie geven updaten?
 • Bel naar je reguliere opdrachtgevers en vraag of je ze met andere diensten dan normaal kunt helpen
 • Zijn je folders/brochures/website etcetera aan een opfrisbeurt toe?
 • Heb je nieuwe teksten nodig? Voor een advertorial?
 • Wil je juist nu met je opdrachtgevers online communiceren om in contact te blijven?
 • Hoe pakken je concurrenten het aan, niet alleen nu maar over het algemeen, wat kun je ervan leren?
 • Licht jullie “normale gang van zaken” eens door. Wat kun je verbeteren? Waar lopen jullie normaal gesproken regelmatig tegenaan? Welke lapmiddelen kun je nu omzetten naar structurele oplossingen?
 • Organiseer een online-panel waarin je je met je collega’s brainstormt. Wat kunnen jullie NU doen, wat kan er straks anders? In korte tijd kun je met elkaar grote stappen nemen en feiten boven tafel krijgen.

Zin om samen aan de slag te gaan?

Je ziet op deze website wat ik (samen met mijn team) aan diensten kan bieden. Daarnaast kun je kijken op mijn eigen nieuwssite wat mijn “schrijfstijl” is.

Ik hoop dat ik op deze manier een bijdrage kan leveren om deze tijd iets positiever te maken. Natuurlijk help ik mezelf daarmee, maar ik hoop ook anderen! Neem contact met me op en stuur me een mail met je telefoonnummer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.