007’s horloge in nieuwe Bondfilm No Time To Die

0
512
Tekstschrijver Wilma Vervoort Content Schrijven No Time To Die James Bond

007’s horloge in nieuwe Bondfilm No Time To Die. Elke die-hard James Bond fan wacht natuurlijk met smart op 2 april. Dan gaat de nieuwe James Bond-film No Time To Die in premiere. Het heeft nu al lang genoeg geduurd zeg, eigenlijk zou de film uitkomen in November 2019, toen februari 2020 en nu dus, eindelijk, 2 april.

Een historische film, want Daniel Craig is de laatste keer te zien als James Bond. Veel mensen vinden hem niet zo’n gentlemen en zelfs een beetje bozig maar wat mij betreft kan hij NIET stuk! Ik vind hem persoonlijk zelfs beter dan Sean Connery. Het is maar goed dat ons mam het niet hoort want die was een HELE grote fan van “SIEN CONNEEEEHRIE” zoals ze hem stug bleef noemen.

Bond’s klasse

Anyway, Bond staat natuurlijk bekend om zijn stijl en finesse. Of het nu gaat om kleding, auto’s, champagne of vrouwen: het is altijd top. En dan hebben we het nog niet over zijn horloge(s) want dat is voor heel veel mannen (en zelfs ook vrouwen begrijp ik) een absoluut hoogte punt in elke film. Er zijn zelfs mensen die steeds als het horloge in beeld komt de film op pauze zetten. Tsja. Ok, ik vind een horloge ook mooi (doe mij maar een Patek Philippe als ik dan toch mag kiezen) maar ik zal er de film niet voor stilzetten.

Tekstschrijver Wilma Vervoort content schrijven James BondVanaf februari 2020 is het nieuwe James Bond-horloge officieel te koop, dit keer trouwens niet als limited edition. En wat is het geworden? Een Omega. Wat een verrassing! Om precies te zijn: een Seamaster Diver 300M Co-Axial Master Chronometer. Craig is de eerste James Bond die actief meegedacht heeft over het ontwerp: het moest licht zijn en een vintage look and feel hebben. Daarom is bijvoorbeeld gekozen voor een hele fijnmazige band. Maar … je kunt ook voor een NATO-stripe-strap (wat een woord) kiezen. Op de achterkant van het horloge staat (uiteraard) 007 en 62 (releasedatum film eerste Bondfilm Dr. No). Of het ook uitgerust is met alle trucjes die we kennen uit het verleden … ?

Trucjes

Denk bijvoorbeeld aan een Geigerteller, de mogelijkheid om de boel te laten exploderen, touwen door te snijden, kogels af te wenden en, uiteraard, ritssluitingen van avondjurken te openen. In Spectre vroeg Bond daarom verwachtingsvol aan Q (toen hij een nieuw horloge aangereikt kreeg): Wat doet het eigenlijk? Waarop Q zei: Het laat zien hoe laat het is. Dat ook dus. En daarnaast hielp het James om later aan Blofeld te ontsnappen.

James Bond horloges

Er zijn er meer dan genoeg, maar een aantal ervan zijn bijna niet bekend. Het gaat eigenlijk altijd maar over de Rolex en de Omega. Maarre … wat te denken van het digitale horloge van Roger Moore? Of het ALLEREERSTE horloge EVER dat aan James’ pols te zien was.

Armand-Nicolet-South-Africa-Swiss-Watches-Italian-Design-James Bond-Gruen Precision 510Gruen Precision 510

Het allereerste horloge dat we James zagen dragen. Er wordt gezegd dat h het privebezit was van Sean Connery. Afkomstig uit de VS. Je kunt het nu kopen voor om en nabij USD 250,00.

Armand-Nicolet-South-Africa-Swiss-Watches-Italian-Design-James Bond-The Rolex Oyster Perpetual SubmarinerRolex Oyster Perpetual Submariner

De eerste Rolex, gedragen in Dr. No (1962), was de Submariner 6538, ook wel “The Bond Rolex” genoemd. Daarom is het pittig aan de prijs (als je er een op de kop wil tikken, ook nog omdat het een chroom-uitvoering is en die zijn zeldzamer dan bijvoorbeeld de gouden Rolex. Reken op ongeveer USD 100.000,00.

Armand-Nicolet-South-Africa-Swiss-Watches-Italian-Design-James Bond-hamilton-pulsarHamilton Pulsar P2/2900 “Astronaut”

Roger Moore droeg het eerste digitale horloge in “Live and let die” (1973). Voor die tijd een zeer geavanceerd horloge. Als je goed zoekt kunt je het op de kop tikken voor ongeveer USD 1.000,00.

Armand-Nicolet-South-Africa-Swiss-Watches-Italian-Design-James Bond-Breitling Top TimeBreitling Top Time Chronograph

Met een gestreepte band en James’ uitvoering had een Geiger-teller. Dat horloge is ooit voor meer dan USD 160.000,00 geveild.

Armand-Nicolet-South-Africa-Swiss-Watches-Italian-Design-James Bond-Tag Heuer Professional 200MTag Heuer Professional 200M

Dit horloge droeg Timothy Dalton’s tijdens zijn eerste rol als Bond in 1987, in “The Living Daylights”. Verkrijgbaar vanaf ongeveer USD 1.500,00.

Armand-Nicolet-South-Africa-Swiss-Watches-Italian-Design-James Bond-Omega Seamaster 1995 Omega Seamaster

Vanaf 1995 kwam Omega in beeld; Pierce Brosnan zette de traditie in die nog steeds door Craig wordt voortgezet. Craig heeft een voorkeur voor vintage modellen en droeg in “Spectre” een Vintage Omega Chronograph Caliber 321. Een Seamaster is te koop vanaf ongeveer USD 2.000,00.

Nieuwe Bond?

Ja, wie wordt de nieuwe James Bond? Of wordt het een JAMIE Bond? Ik ben zelf een vrouw en voor gelijkheid, maarre … hier zet ik persoonlijk een (naald)hak in het zand: een vrouwelijke James Bond vind ik echt helemaal niks. Ik was en ben nog steeds enorm voor Idris Elba als opvolger van Craig en hoop dat de producers genoeg ballen hebben om die keus te maken. Want Elba’s naam is heel vaak genoemd in dit kader. Nou, laten we eerst maar eens de nieuwe film afwachten!

Ik kan ook voor jou content schrijven! Neem contact met me op of kijk op mijn website

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.