21st Century Skills Escape Room

0
753
21st-century-skills-escape-room

Hoe ontsnap je uit een escape room? Begin je, zodra de tijd loopt, als een dolle je eigen ding te doen? Steek je de koppen bij elkaar om de taken te verdelen? Hoe constructief blijf je als iemand in jouw ogen de verkeerde dingen doet of je in de weg loopt?

Vanaf nu kun je dat met je eigen teamleden gaan ontdekken in de 21st Century Skills Escape Room die je via Skillsmeter.org kunt boeken. Je komt er snel achter in hoeverre jullie de 21st Century Skills, oftewel 21e Eeuwse Vaardigheden, beheersen. Slaag je erin om de code te kraken of wordt het juist een onderling gekrakeel van jewelste?

Met name in het onderwijs wordt veel over deze skills gesproken; de jeugd die nu nog op school zit zal ze “later” hard nodig hebben om in de steeds sneller veranderende maatschappij mee te kunnen draaien. Daarom is het belangrijk dat er op scholen aandacht aan wordt besteed en dat het toepassen van de skills in de dagelijkse gang van zaken wordt meegenomen. De vraag is dan natuurlijk: Hoe? En: zijn de leerkrachten zelf goed op de hoogte of zelfs thuis in deze skills? Veel scholen weten niet goed hoe hiermee te dealen.

De skills lijken in eerste instantie specifiek nodig te zijn wanneer je aan het werk bent: ben je in staat om met de kennis en vaardigheden die je hebt flexibel om te gaan zodat je op verschillende manieren inzetbaar bent? Kun je inschatten in hoeverre informatie die je vindt op het internet klopt? Kun je een probleem zodanig herformuleren dat het mogelijk wordt het via ICT-toepassingen op te lossen? Hoe staat het met samenwerken en communiceren? Maar eigenlijk spelen deze skills in de privésfeer ook een rol.

Ik heb me al langere tijd afgevraagd waarom deze skills hoofdzakelijk in verband worden gebracht met kinderen. Volgens mij hebben volwassenen ze zeker zo hard nodig! De veranderende maatschappij is immers al lang een feit en iedereen moet maar zien te dealen met alle ontwikkelingen en inzichten. Organisaties zouden hier veel meer aandacht aan moeten besteden. Bij het aannemen van nieuwe mensen, maar ook bij het waarderen van de mensen die al bij hen werken. Misschien komt iemand op een andere plek veel beter tot zijn recht!

De Escape Room is DE manier om op een leerzame en leuke manier te ontdekken hoe het staat met de 21st Century Skills van jou en je collega’s. Zeker wanneer je daarna je eigen en elkaar skills kunt waarderen en inzichtelijk maken via de Skillsmeter.

Zin om mee te maken? Schrijf je dan hier in. De Escape Room zit in Eindhoven tegenover het station en is dus makkelijk bereikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.