Actie voor KiKa: op de brommer naar Parijs

0
455
inandoutofafrica-menopause nomad-mijn moedboek -tekstschrijver-powerofthepen-interactiveacts-wilma vervoort-opdebrommernaarparijs

Van Breda naar Parijs op een oude Vespa, gaat dat lukken? Josca en Rik gaan de uitdaging graag aan. Naast Parijs hebben ze ook nog een ander doel: geld ophalen voor Stichting KiKa.

Josca van Steijn en Rik van Heesewijk delen, behalve een vriendschap, ook een passie voor bejaarde brommers. “Ik heb mijn Vespa Si van Josca overgenomen want hij stak mij aan met zijn enthousiasme. Zelf rijdt hij een Vespa Si-Mix. We zijn inmiddels ervaren sleutelaars, want zo’n brommer rijdt natuurlijk niet vanzelf.”

Het risico van de reis zit in de techniek

Dus een technisch mankement onderweg hoeft geen ‘showstopper’ te zijn? “Nou” grinnikt Rik “Als er iets gebeurt met het motorblok is het natuurlijk einde verhaal. Maar zelfs daar hebben we al iets op gevonden. Op dat moment bellen we Sven van Steijn die onze bezemwagen bestuurt. Die komt er dan acuut aan met een reservebrommer.”

De reis is nauwkeurig voorbereid. “We hebben de route uitgestippeld en onderweg slapen we bij mensen die een kamer verhuren. De heen- en terugreis nemen elk zo’n drie dagen in beslag. We hopen zo’n 120-140 kilometer per dag te kunnen rijden. Op de rechte stukken kunnen we misschien iets harder dan 30. We denken dat we elke dag vier uur moeten rijden.”

“Hopelijk geen biefstuk in de broek tegen zadelpijn!” Rik van Heesewijk 

Bang voor zadelpijn? “Goeie vraag, maar ik denk dat het wel meevalt. Er zit best wel wat vering in het zadel. Het venijn zit hem waarschijnlijk meer in de tassen. Josca neemt de grote tas op zijn rug en die kan dan een beetje op het zadel rusten. Want hij heeft een dubbel zadel. Ik ga mijn tas met snelbinders op mijn bagagedrager doen en ik heb dan nog een rugzak.”

Streefbedrag gehaald

“We zouden al blij zijn geweest als we 1000 euro op konden halen, maar inmiddels zitten we al op 3000. En we moeten nog beginnen! Voor KiKa willen we natuurlijk zoveel mogelijk geld naar binnen harken dus we hopen dat iedereen ons nog gaat steunen. Via onze website brommernaarparijs.nl kunnen mensen geld storten voor Kika. Ook kunnen ze daar geld storten om ons ‘meewind’ te geven: een bijdrage aan de kosten van onze reis. Want die betalen we uit eigen zak. Als we veel ‘meewind’ krijgen en we houden daar geld van over, dan gaat dat natuurlijk ook naar KiKa.”

Op 10 maart zijn ze vertrokken. Hun reis is te volgen via Polarsteps. “Op onze website staat de link zodat je ons live kunt volgen.”

Ik schrijf voor de krant, magazines en allerlei organisaties. Ik ben gespecialiseerd in het afnemen van interviews. Verder schrijf ik ook lekker voor mezelf en, als je dat wilt, ook voor jou. Al die verhalen die door jouw hoofd dwarrelen … zo opgeschreven dat je jezelf er precies in herkent. Ja! Zo bedoelde je het! Weten hoe dat werkt? Klik hier om contact met me op te nemen. Dan kunnen we het erover hebben.

Je kunt dit artikel ook in de krant lezen. Met dank aan Rik voor de foto.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.