Pien Mulder uit Best schittert in toneelstuk Hendrik Groen

0
668
inandoutofafrica-menopause nomad (14)

Pien speelt maar liefst 21 voorstellingen in het toneelstuk Hendrik Groen – Opgewekt naar de eindstreep. Ze leert veel van de oudere acteurs en tegelijkertijd ook over dementie. Want daar krijgt Hendrik mee te maken.

Pien Mulder is nu 12 jaar oud maar was er al vroeg bij. “Toen ik zes jaar was zat ik al bij een musicalgroep in Best. Ik heb het altijd geweldig gevonden om toneel en musicals te doen. En inmiddels zit ik nu in de brugklas van het Valuascollege in Venlo. Daar worden musicallessen gegeven tussen de ‘gewone’ lessen door en er wordt ingespeeld om leerlingen zoals ik. Dus die echt de theaterwereld in willen gaan.”

Ze moet er wel elke dag voor op en neer met de trein, maar die twee uur reistijd heeft ze er graag voor over. Want het geeft haar de kans om te doen wat ze het liefst wil: optreden. “Ik zit al vier jaar bij het Brabants Muziek Theater. Elk jaar doen we iets nieuws. Daar moet je natuurlijk wel steeds weer auditie voor doen. En o ja, en Spottheater natuurlijk, met The sound of music.”

Audities zijn best spannend

Wat vindt Pien eigenlijk van auditie doen? “Nou, het is best spannend natuurlijk. Je moet je goed voorbereiden en ik ben van tevoren best zenuwachtig. Maar als iedereen zich eenmaal heeft voorgesteld is dat zo over. Ik moest voor Hendrik Groen twee scenes opvoeren en dan vragen ze of je bijvoorbeeld een keer zus wilt doen, of zo. Ik denk dat er zo’n tien meisjes auditie deden, maar helemaal zeker weet ik dat niet.”

Er bleven uiteindelijk vier meisjes over die bij toerbeurt de rol van Frida op zich nemen. Want volgens de arbeidswet mag Pien maar 24 keer per jaar optreden, vanwege haar leeftijd. Het is voor het eerst dat ze in een landelijke productie speelt. En daar hoorde natuurlijk ook een officiële première bij.

“Op de groene loper. Vanwege Hendrik GROEN!” lacht ze. “Ik had speciaal een groene glitterjurk gekocht en natuurlijk hakken aan en mijn haar en make-up gedaan. Het was erg leuk en de voorstelling kreeg goede kritieken.”

“Het is emotioneel maar ook grappig”

In het toneelstuk speelt Pien de rol van Frida, de niet-officiële kleindochter van Hendrik. Ze wordt geconfronteerd met het feit dat bonus opa Hendrik dementie krijgt. “Ik vond het zeker in het begin heel emotioneel, want ik wist eigenlijk helemaal niks van dementie. En nu zag ik dus wat het inhoudt, ook al is het dan gespeeld. Daar heb ik veel van geleerd. Maar er zijn ook grappige momenten in de voorstelling hoor.”

“Ik wil heel graag Belle spelen en mijn grote voorbeeld is Pia Douwes”

Musicalster worden, dat wil Pien graag. “Pia Douwes is echt mijn grote voorbeeld. En als ik mocht kiezen, speelde ik de hoofdrol in Belle en het Beest. Dat lijkt me geweldig!”

De voorstelling speelt 28 maart in het Parktheater te Eindhoven.

Ik schrijf voor de krant, magazines en allerlei organisaties. Ik ben gespecialiseerd in het afnemen van interviews. Verder schrijf ik ook lekker voor mezelf en, als je dat wilt, ook voor jou. Al die verhalen die door jouw hoofd dwarrelen … zo opgeschreven dat je jezelf er precies in herkent. Ja! Zo bedoelde je het! Weten hoe dat werkt? Klik hier om contact met me op te nemen. Dan kunnen we het erover hebben.

Je kunt dit artikel ook in de krant lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.